Matematik

3 Ligninger med 3 Ubekendte

23. april 2016 af gariban - Niveau: A-niveau

Jeg er i gang med at løse et ligningsystem.

Skal finde X1, X2, og l.

Kan I hjælpe mig med at vise step for step hvordan I isolere.

Jeg har prøvet at isolere L i hhv. 1 og 2. ligning.

Der får jeg:

l=w1 / (1.5*(x1^-0.5))

l=w2 / ((x2^-0.5))

Herefter isolerer jeg X1 ved at sætte de to ligninger sammen ^^ og får:

x1 = (2.25 * w2^2 * x2) / w1^2

Også har jeg småproblemer når jeg prøver at indsætte udtrykket for X1 i 3 ligning.

Jeg håber I vil hjælpe mig.

VH.

ËDIT: Det vigtigeste er at finde X1 og X2


Svar #1
23. april 2016 af gariban

Har glemt at uploade billedet.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #2
23. april 2016 af gariban


Svar #3
23. april 2016 af gariban

Jeg fandt ud af det!! Søger ikke hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2016 af SuneChr

Der er mange variable at holde styr på:
x1  x2  l  L  w1  wy
Skriv de tre ligninger, som skal løses, under hinanden således at der samlet indgår netop tre af de nævnte størrelser.


Skriv et svar til: 3 Ligninger med 3 Ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.