Matematik

Bestem ligningen for tangenten med hældningen 2 for følgende funktion

31. august 2016 af Johannes12321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp med at lave en udregning for at bestemme ligningen for tangenten ved denne funktion; f(x)=x^2-2x+4

Jeg har fundet ud af at løsningen er 2x+4, dog ved jeg ikke hvordan man regner sig frem til det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2016 af peter lind

Find f'(x)

Løs ligningen f'(x) = 2. Løsningen er x-koordinaten for det punkt hvor tangenten rører kurven. Indsætter du det i f(x) får du y koordinaten


Svar #2
31. august 2016 af Johannes12321 (Slettet)

Hej Peter.

Jeg har prøvet at løse ligningen men men det ender altid med det her: 

f(x) x^2-2+4

f´(x)= 1*2x-2 = 2x-2

    f´(x) = a

    2x-2 = 0

    2x -2 +2= 0+2

    2x =2

    x = 1

Og x skal jo give 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2016 af peter lind

Du skulle løse ligningen f'(x) = 2 (hældningen af tangenten)  Det giver ligningen 2x-2 = 2


Skriv et svar til: Bestem ligningen for tangenten med hældningen 2 for følgende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.