Matematik

Løse ligning

25. september 2016 af Migy (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej jeg skal løse denne ligning uden hjælpemidler, men jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre. Nogen der kan forklare step by step? 

7-x/7=x/5


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Bare for at være sikker for, der er nemlig nogle stykker der glemmer det, så er der tale om:

7-\frac{x}{7}=\frac{x}{5} og ikke \frac{7-x}{7}=\frac{x}{5}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Jeg er ikke sikker på, hvad du mener. Som det står betyder det

7-\frac{x}{7}=\frac{x}{5}

men mener du

\frac{7-x}{7}=\frac{x}{5}

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2016 af StoreNord

7-x/7=x/5                 

hvis det er dèt, du mener, så gang alle led på begge sider med 35 for at fjerne brøker.


Svar #4
26. september 2016 af Migy (Slettet)

#2 Jeg mener det sidste


Svar #5
26. september 2016 af Migy (Slettet)

#3 Mener du sådan her?

7*35-x/7*35 = 35*x/5*35 ->

245-x/245 =35*x/175 ->

-x = 35*x/175->

Men synes ikke det ser rigtigt ud


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Når du ganger en brøk med et tal, skal du gange tælleren med tallet: x/7*35 = (35*x)/7 = 5*x.

På højre side gange du både fra venstre og højre med 35. Det skal du ikke. Du skal kun gange med 35 én gang.


Skriv et svar til: Løse ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.