Matematik

andengrads ligninger

29. september 2016 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej er der nogen der har lidt tid til at hjælpe mig med at udregne denne andengradsligning?

3x2+6x+3=0

Tak på forhånd! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2016 af sjls

Find diskriminanten d. Den fortæller noget om, hvor løsninger, der er på andengradsligningen. Hvis d>0 er der to løsninger, hvis d=0 er der én, og hvis d<0 er der ingen løsninger. Diskriminanten findes ved først at angive ligningens koefficienter. Din ligning følger formen ax^2+bx+c=0, så koefficienterne må være a=3, b=6 og c=3.

Diskriminantformlen

d=b^2-4*a*c

Når du så har fundet diskriminanten, kan du indsætte den i løsningsformlen

x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2016 af mathon

          x^2+2x+1=0

          \left (x+1 \right )^2=0

           x=-1


Svar #3
29. september 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

kan nogen være søde at vise mig hvordan den skal udregnes?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2016 af sjls

#3

Da værdierne af a, b og c allerede er kendt, indsætter du dem bare i formlen for diskriminanten d

d=b^2-4ac

d=6^2-4*3*3=36-36=0

Da d=0 er der én løsning på andengradsligningen. Den findes ved brug af løsningsformlen. Dog kan leddet med \sqrt{d} udlades, da kvadratroden af 0 blot er 0, og det derfor ikke ændrer på værdien af brøken, hvis det lægges til eller trækkes fra.

x=\frac{-b}{2a}\Leftrightarrow x=\frac{-6}{2*3}=-1


Svar #5
29. september 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: andengrads ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.