Matematik

Ligninger med log, Dm, mm.

26. oktober 2016 af EnDelAfDanmarksHåb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg far fået en opgave hvor jeg skal løse nogle ligninger, uden brug af Maple's solve funktion eller lignende.

Jeg kan ikke lige finde ud af, hvordan de skal løses. Så mit spørgsmål er meget simpelt. Hvordan løser jeg følgende ligninger?

a) f(x)= log(x) = 5, Dm(f) = R+

b) f(x)= 1,7^x = 3, Dm(f) = R+

c) f(x)= tan(x) = 1, Dm(f) = [-π:π]

d) f(x)= 4sin(x) = 2, Dm(f) = R

e) f(x)= 1/(x^2)) = 0,04, Dm(f) = R-


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2016 af PeterValberg

log(x) = 5
10log(x) = 105
x = 100000

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2016 af Capion1

# 0
Tre af definitionsmængderne er ikke rigtige.
b)    R
c)    ± π/2  må ikke tilhøre intervallet
e)    R \ {0}

Du bør repetere de elementære funktioner som en forudsætning for at løse ligningerne.


Skriv et svar til: Ligninger med log, Dm, mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.