Matematik

hvordan regnes dette ud? HASTER

07. december 2016 af christina3081 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der vil forklare mig igen, hvordan dettte regnestyk kan regnes ud til 5,2038, og evt vise hvordan man gør i trin? har prøvet flere gange selv man kan ikke få det til 5,2038

yT = c - b^2/(4a) = 5 - 0,176^2/(4·(−0.038)) = 5,2038


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2016 af peter lind

brug dog en lommeregner til det. Hvis du har prøvet med en lommeregner så send ind, hvad du har gjort i detaljer. Så har vi mulighed for at finde fejlen


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2016 af mathon

Hvis
            y_T er andenkoordinat til en parabels toppunkt,
            er formlen forkert.


Svar #3
07. december 2016 af christina3081 (Slettet)

Jamen har brugt en lommeregner, det giver bare et helt andet tal??


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2016 af peter lind

#3 Hvis du har brugt en lommeregner har du brugt den forkert. Skriv præcist hvad du har tastet ind, så vi kan se hvad du har gjort forkert


Svar #5
07. december 2016 af christina3081 (Slettet)

#4 

har tastet præcis dette ind??

5 - 0,176^2 / (4·(−0.038))


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2016 af mathon

Opfølgning på #8:

    undskyld forsøget på formelkorrektion:
                                                                     5-\frac{0{,}176^2}{4\cdot (-0{,}038)}=5{,}20379

              5 - 0.176^2/(4*(-0.038))  


Svar #7
07. december 2016 af christina3081 (Slettet)

#6

ahaaa, jeg troede 5 tallet skulle med op ved 0,176^2...det kan være derfor jeg hele tiden fik et forkert resultat :( Tusind tak for det Mathon.


Skriv et svar til: hvordan regnes dette ud? HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.