Matematik

Løs ligningen

19. januar 2017 af miljoi - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke få ligningen til at gå op, får det til 4, men den skal give 2 - nogle der ved, hvad jeg gøre forkert, tjek billedet

Vedhæftet fil: ligning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2017 af MatHFlærer

7x-15=-\frac{x}{2}\Leftrightarrow 2 \cdot (7x-15)=2 \cdot (-\frac{x}{2})\Leftrightarrow 14x-30=-x

14x-30=-x\Leftrightarrow 15x=30\Leftrightarrow x=2


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2017 af MatHFlærer

Grunden til at jeg ganger med 2 på begge sider er for, at jeg kan slippe af med den irriterende brøk. 


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.