Matematik

Bestem den sidste vinkel i en trekant??

08. marts 2017 af xxej (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har tre forskellige opgaver, hvor jeg skal bestemem den sidste side i en retvinklet trekant:

Trekanten ABC er retvinklet, med vinkel c ret

Bestem den sidste side når:

1) a = 3 og b = 6

2) a = 7,2 og c = 10

3) b = 5 og c = 7


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2017 af Elitemongolen (Slettet)

Cossincalc.com virker altid, god forklaring osv hvis det var noget


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2017 af OliverHviid

Anvend Pythagoras' læresætning a²+b²=c²


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2017 af mathon

1)
            c=\sqrt{a^2+b^2}                  A=\tan^{-1}\left ( \frac{a}{b} \right )

2)
            b=\sqrt{c^2-a^2}                  A=\sin^{-1}\left (\frac{a}{c} \right )

3)
            a=\sqrt{c^2-b^2}                  A=\cos^{-1}\left (\frac{b}{c} \right )


Skriv et svar til: Bestem den sidste vinkel i en trekant??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.