Fysik

Fission

21. marts 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Vedhæftet fil: Opgave.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2017 af mathon

a)
            _{92}^{235}\textrm{U}\; +\; _{0}^{1}\textrm{n}\; \rightarrow \; _{56}^{144}\textrm{Ba}\; +\; _{36}^{89}\textrm{Kr}\; +\; 3\, _{0}^{1}\textrm{n}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2017 af mathon

d)

                \left | \Delta m \right |=\left |\left (143{,}922840 +88{,}917640+2\cdot 1,008665-235,043924 \right )\; u \right |=0{,}186114\; u

                \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! E=\left ( 0{,}186114\; u \right )\cdot \left ( 1{,}66054\cdot 10^{-27} \; \tfrac{kg}{u}\right )\cdot \left ( 2{,}99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2=2{,}7776\cdot 10^{-11}\; J

                E=\left ( 2{,}7776\cdot 10^{-11} \; J \right )\cdot \left ( 6{,}24151\cdot 10^{18}\; \tfrac{eV}{J}\right ) =173{,}364\; MeV


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2017 af mathon

                       \left |\Delta m \right |=0{,}214\; u\equiv 200\; MeV


Svar #5
23. marts 2017 af Kristensenalex

Hvilken resultat er

\left |\Delta m \right |=0{,}214\; u\equiv 200\; MeV

Er det i stedet for

\left | \Delta m \right |=\left |\left (143{,}922840 +88{,}917640+2\cdot 1,008665-235,043924 \right )\; u \right |=0{,}186114\; u


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. marts 2017 af mathon

\left |\Delta m \right |=0{,}214\; u\equiv 200\; MeV

var for at vise ækvivalensen mellem en fissionsproces på 200\; MeV og \left | \Delta m \right |.

De 173{,}364\; MeVer af samme størrelsesorden som de 200\; MeV.


Skriv et svar til: Fission

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.