Matematik

Løsningen af ligningen

06. maj 2017 af Mali4569 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I følge "Wordmat skal er der 3 løsninger til ligningen der er vedhæftet, så forstår ikke hvordan jeg skal løse den?

Vedhæftet fil: opgave 4.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2017 af hk01

x = -2

-2 * (4*(-2)^2 - 16) = 0

-2 * (4*4 - 16) = 0

-2 * (16 - 16) = 0

-2 * 0 = 0

Dermed er x = -2 en løsning ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2017 af StoreNord

Ligningen kan også skrives som    (x-0)(2x+4)(2x-4) = 0

og så kan du jo næsten se rødderne.


Skriv et svar til: Løsningen af ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.