Matematik

Lineære funktioner

16. juni 2017 af adusiat - Niveau: C-niveau
Hej med jer.

Jeg har lavet to første opgaver (graffer).

Men har det svært med at bestemme forskriften for omk. og omsæt.

Jeg ved heller ikke hvordan man bestemmer overskuddet og hvor mange øl skal der sælges før der er overskud.

Nogen vil hjælpe?

(Kig på bilag)
Vedhæftet fil: IMG_1103.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2017 af mathon

                                 \begin{array} {c|c} \textbf{antal}&\textbf{overskud}\\ \hline 100&-200\\ \hline 200&100\\ \hline 300&400 \end{array}                               


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2017 af krisek (Slettet)

1.4) Bestem forskriften for omkostninger:

100/20=5

forskriften for omkostninger vil være 

f(x)=5x+500

1.5) Bestem forskriften for omsætningen:

160/20=8

forskriften for omsætningen vil være 

f(x)=8x

1.6) Hvor mange øl skal der sælges før der er overskud?

De to forskrifter er tegnet ind i GeoGebra og fundet skæringspunktet mellem de to grafer. Se vedhæftet fil

Der skal sælges 167 øl før der er overskud

Vedhæftet fil:Billede uden titel.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2017 af mathon

overskudsfunktionen:

                                        \small y_{overskud}=3x-500


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.