Fysik

Hjælp til en opgave

20. august 2017 af messk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens 

Jeg skriver fordi jeg har et spørgsmål jeg er gået i stå med håber i kan hjælpe mig. Opgaven lyder følgende 

Opgave 1: Rundt om Eros

I et område mellem Mars og Jupiter findes i hundredtusindvis af klippestykker, der hver især kredser om Solen. En af disse såkaldte asteroider hedder Eros. I februar 2001 landede rumsonden Near Shoemaker på Eros. Det var første gang, at en rumsonde landede på en asteroide. Rumsonden var sendt af sted fra Jorden fem år tidligere og havde inden landingen kredset om Eros med slukket motor.

Mens rumsonden kredsede om Eros, sendte den radiosignaler til Jorden. Disse radiosignaler var 1055 sekunder om at nå Jorden.

a) Hvor langt var rumsonden fra Jorden?

Kan nogle fortælle mig hvad jeg skal gøre for at kunne beregne denne opgave. Please hjælp vil blive meget teknemmelig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2017 af janhaa

d = c*t

d = (300 000 km/s)*1055 s = 316 500 000 km


Svar #2
20. august 2017 af messk (Slettet)

Må jeg spørge hvilken formel der er tale om. Og  hvor får du de 300.000 km/s fra 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2017 af janhaa

d: distance

c : speed of light

(d = v*t)


Svar #4
20. august 2017 af messk (Slettet)

okay lyder meget godt. Men forstår stadig ikke hvor du får de 300.000 km/s fra. Hvilken distance er det. Og lad os sige jeg benyttede den formel og får 316.500.000 km. Hvad er så fomlen som du har skrevet nederst. Skal jeg bruge den efter den øverste eller hvad. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2017 af janhaa

c= 300.000 km/s 

c : speed of light

d:  316.500.000 km.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2017 af janhaa

t: tid ,

her

t=1055 sek.


Svar #7
20. august 2017 af messk (Slettet)

Okay har benyttet formlen ovenfor og fået 316.500.000 km

men i den nederste formel hvad er så v. Altså hvad står v for 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. august 2017 af janhaa

fart, velocity in english

d = v*t

eller på norsk (dansk)

s = v*t

(s: strekning).


Svar #9
20. august 2017 af messk (Slettet)

Ja det ved jeg godt. Men T står for 1055 men hvad står v for. Det er det jeg er i tvivl om 


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. august 2017 af janhaa

t: 1055 sek.

v: velocity (fart) der  v << c


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. august 2017 af Eksperimentalfysikeren

Afstanden er hastighed gange tid. Afstande angves ofte med s, hastigheder med v og tid med t, så s = v*t.

Da der er tale om lys, bruger man normalt bogstavet c i stedet for v. c er en konstant, som er lidt mindre end 300 000km/s.

Pas på med store og små bogstaver! Mens t står for tid, står T for temperatur.


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.