Kemi

Find gaskonstanten

29. august 2017 af pokemonorm - Niveau: A-niveau

Hejsa :) 
Hvordan finder man R(gaskonstanten), for Carbonhydrid? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2017 af AngelOneOne

Hej,

Nu har du ikke skrevet hvilke værdier du kender på den pågældende carbonhydrid. Husk at en carbonhydrid er ikke noget bestemt stof. Det er blot et stof, der udelukkende består af carbon og hydrogen. Men som sagt, uden at vide hvad du har af værdier til din beregning, ville jeg umiddelbart gå med idealgasligningen:

p\cdot V=n\cdot R\cdot T

hvor
p = trykket i Pascal
V = volumenet i m3
n = stofmængden i mol
R = gaskonstanten
T = temperaturen i kelvin

Isoler R, ved at dividere med n og T på begge sider og du får:

\frac{p\cdot V}{n\cdot T}=\frac{n\cdot R\cdot T}{n\cdot T} =

\frac{p\cdot V}{n\cdot T}=R

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
29. august 2017 af pokemonorm

Hejsa Angel. 
Det eneste jeg ikke kender, er stofmængden. Men llers kender jeg det hele. 

V=0,610 L
T=120 grader (C) 
p= 1,013 bar 

Og det er 1,62 gram carbonhydrid i gasform. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2017 af mathon

En tilbageregning viser, at carbonhydriden er hexan \small C_6H_{14}.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2017 af mathon

hvoraf
                  \small M=\{6,14\}\cdot \{12{.}011,1{.}008\}\cdot 10^{-3}\; \tfrac{kg}{mol}=0{.}086178\; \tfrac{kg}{mol}


                 \small \rho =\frac{1{.}62\cdot 10^{-3}\; kg}{0{.}610\cdot 10^{-3}\; m^3}=2{.}656\; \tfrac{kg}{m^3}

                 \small R=\frac{p}{\rho \cdot T}\cdot M

                 \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! R=\frac{1{.}013\; bar}{\left ( 2{.}686\; \tfrac{kg}{m^3} \right ) \cdot ((273{.}15+120)\; K)}\cdot \left ( 0{.}0862\; \tfrac{kg}{mol} \right )=0{.}0000836108\; \tfrac{bar\cdot m^3}{mol\cdot K}=8{.}36108\; \tfrac{J}{mol\cdot K}


Skriv et svar til: Find gaskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.