Matematik

Problemer med opgave i matematikaflevering - skal afleveres inden for 3 timer!!!!

21. september 2017 af MarkJames (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har siddet fast i denne opgave i et godt stykke tid nu, og har ingen bekendte, som kan finde ud af den. Vil sætte stor pris på, hvis der er nogen som kan hjælpe!

Vedhæftet fil: Opgave 6.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2017 af Soeffi

Vedhæftet fil:1775546.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2017 af Mathias7878

(x1,y1) = (5,1519)

(x2,y2) = (20,3036)

a)

a = \frac{y2-y1}{x2-x1} = \frac{3036-1519}{20-5} = \frac{1517}{15} = 101.13

b = y1-ax1 = 1519 - (101.13*5) = 1519-505.65 = 1013.35

Dvs. P(d) er givet ved

P(d) = 101.13d+1013.35

b) Løs ligningen 4000=p(d)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2017 af swpply (Slettet)

Du for oplyst to ting.

1) P(d) er en linearfuntion   ⇒   P(d) = a*d + b

2) punkterne (5, 1519) og (20, 3036) ligger på grafen for P(d).

kombinere du disse to oplysiner, kan du altså opstille følgende to lingerner med to ubekendte

\begin{aligned} \left. 1519 &= 5a+b \\ 3036 &= 20a+b \right\} \end{aligned}

hvorfor 

a = \frac{1517}{15}\frac{hPa}{m} 

og

b = \frac{3040}{3}hPa.

Hvis i dykker påvirker med et tryk på 4000hPa gælder der at

P(d) = 4000\,hPa \quad\Leftrightarrow\quad 4000\,hPa = \frac{1517}{15}\tfrac{hPa}{m}\cdot d + \frac{3040}{3}hPa \\ \Rightarrow d = \bigg(4000-\frac{3040}{3}\bigg)\cdot\frac{15}{1517}m \approx 29.5m


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2017 af mathon

kort:

             \small p(d)=ad+b

             \small \small d=\frac{p-b}{a}


             \small \small p(d)=101{.}133d+1013{.}34

             \small \small d=\frac{p-1013{.}34}{101{.}133}

            


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2017 af Mathias7878

b)

4000=p(d)

4000=101.13d+1013.35

4000-1013.35=101.13d

d = \frac{2986.65}{101.13} = 29.53

- - -

 

 


Skriv et svar til: Problemer med opgave i matematikaflevering - skal afleveres inden for 3 timer!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.