Fysik

Fjederkraft og arbejde

11. oktober 2019 af Jepp5220 - Niveau: A-niveau

Lad os sige vi holder en masse (2,1kg), og i hvilestilling er den udstrakt 31,75cm. Vi strækker så fjederen til 50cm, og giver slip, findes arbejdet udført på massen så ved kraften udført af fjederen gange de 18,75 cm? Det må vel være det samme som hvis kraften hvis vi bare trak den fra hvilestilling til de 50 cm, altså er kraften ved udstrækning = kraften på vej tilbage?
Håber det giver mening, ellers må¨jeg give noget mere konkret information


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2019 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} A=-\Delta E=-\frac{1}{2}\cdot k\cdot \Delta x^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2019 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllll} A_{\textup{fjeder}}=-\Delta E=-\frac{1}{2}\cdot k\cdot \Delta x^2 \end{array}


Skriv et svar til: Fjederkraft og arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.