Matematik

Matematik - FP9 December 2019

06. november 2021 af Mus25 - Niveau: 9. klasse

Jeg ved ikke hvordan jeg skal lave opgave 1.4 om Livas biografbilletter.

Opgaven kan ses i vedhæftede fil. 

Vedhæftet fil: 192805_opgaver.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2021 af jl9

en ligning for rabatten P kunne være

199 + 4*89,5*(P/100) = 4*89,5


Svar #2
06. november 2021 af Mus25

Kan denne ligning bruges? 

4*89,50 - x*89,50 + 199 = 4*89,50


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2021 af ringstedLC

#2: Nej:

\begin{align*} 4\cdot 89.50-x\cdot 89.50+199 &= 4\cdot 89.50 \\ (4-x)\cdot 89.50+199 &= 358 \\ (4-x)\cdot 89.50 &= 159 \end{align*}

Ved medlemskab er prisen på 4 - x stk billetter altså 159 kr. og det giver ikke en procentvis besparelse.

\begin{align*} 199+4\cdot \textup{medl.-pris} &< 4\cdot \textup{normalpris} \\ 199+4\cdot (89.50-\textup{rabat}) &< 4\cdot 89.50 \\ 199+4\cdot 89.50-4\cdot \textup{rabat} &< 4\cdot 89.50 \\ -4\cdot \textup{rabat} &< -199 \\ \textup{rabat} &\;{\color{Red} >}\;\frac{-199}{-4}\approx 49.75 \\ \textup{rabat}_\% & >\frac{(89.5-49.75)\cdot 100}{89.5}\% \\ \textup{rabat}_\% & >\;? \,\% \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2021 af Soeffi


Skriv et svar til: Matematik - FP9 December 2019

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.