Matematik

Differentiering af decimaltal

06. oktober 2023 af jonnaergod - Niveau: B-niveau

Jeg skal differentiere funktionen:

f(x)=2x*1,2^x

Men hvordan gør man lige det??


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2023 af SådanDa

Produktreglen:

f(x)=h(x)·g(x) =>f'(x)=h'(x)·g(x)+h(x)·g'(x)

Så du kan definere h(x)=2x og g(x)=1,2x så start med at differentiere de to funktioner.

Et hint er at man kan skrive g(x)=1,2x=e^(ln(1,2x))=eln(1,2)·x


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2023 af SuneChr

# 0  overskriften
Det er ikke decimaltallet der differentieres, men den eksponentielle funktion hvis rod er et decimaltal.


Skriv et svar til: Differentiering af decimaltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.