Kemi

Æbleforsøg ændring i pH-værdien

06. december 2023 af Zephyrine - Niveau: C-niveau

I et forsøg havde vi presset æblesaften ud af et æble, derefter opvarmede vi indholdet. Hvad kan være mulige forklaringer på, at pH-værdien blev lavere efter opvarmningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2023 af mathon

... at noget af æblesyren er fordampet.


Svar #2
07. december 2023 af Zephyrine

Hvorfor vil det give en lavere (mere sur pH) værdi, det virker ikke intuitivt for mig, men jeg overser sikkert noget? Er det ikke vandet der er fordampet, så koncentrationen af syre er højere? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2023 af mathon

#2 Du skal være glad for, at #1 ikke virker intuitivt for dig - fordi det er det rene vrøvl.

Her dagen derpå kan alle se, at det er en ægte tanketorsk.


Svar #4
07. december 2023 af Zephyrine

Nårh okay! :) 


Skriv et svar til: Æbleforsøg ændring i pH-værdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.