Matematik

Er f løsningen til differentialligningen?

22. januar kl. 17:59 af angool - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har forsøgt at udregne opgaven, dog er jeg meget i tvivl om jeg valgte den rigtige tilgang. Har jeg løst det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar kl. 18:03 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar kl. 18:11 af mathon

    \small \small \begin{array}{lllllll}&& \begin{matrix} y=2e^x+x\\y{\, }'=2e^x+1 \end{matrix}\\\\&& \begin{array}{c|c} \mathbf{y{\, }'}&\mathbf{y{\, }'}\\ \hline 2e^x+1&y-x+1\\ \hline 2e^x+1&2e^x+x-x+1\\ \hline 2e^x+1&2e^x+1\\ \hline \end{} \\\\ \textbf{KONKLUSION:} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar kl. 18:18 af mathon

                                 \small y{\, }'\textup{ er da n\ae sten altid forskellig fra }y.


Svar #4
22. januar kl. 18:39 af angool

Jeg forstår det ikke helt.. hvad bliver konklusionen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar kl. 18:48 af mathon

Du har beregnet \small y{\, }' til \small 2e^x+1

Ifølge differentialligningen skal \small y{\, }' være lig med \small \small y-x+1,
hvilket i #2 er undersøgt om er sandt.


Svar #6
22. januar kl. 18:52 af angool

Jeg fandt ud af det, tak for hjælpen alligevel!


Skriv et svar til: Er f løsningen til differentialligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.