Matematik

Har brug for hjælp til disse 2 opgaver

25. januar kl. 14:00 af CarlElias - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til hvordan man løser de her 2 opgaver i hånden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar kl. 14:17 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar kl. 14:34 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{Opgave 1}\\&\textbf{a)}\\&&f_1(1)=1^2=1\\&& f_2(1)=1\\\\&&\textup{dvs}&\textup{f \textbf{er} splejset}\\\\\\&\textbf{b)}\\&& f_1{}'(x)=2x\\&&f_2{}'(x)=1\\\\&& f_1{\, }{}'(1)=2\cdot 1=2\\&&f_2{\, }{}'(1)=1\\\\&& \textup{dvs}&\textup{grafen for f er \textbf{ikke} glat i x=1} \end{}


Svar #3
25. januar kl. 14:48 af CarlElias

Tak, grafen er belevet tegnet til 1, men sidder stadig fast i hvordan man løser opgave 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar kl. 15:18 af mathon

Metoden er den samme.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar kl. 16:19 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{Opgave 2}\\&\textbf{a)}\\&&f_1(1)=4-1^2=3\\&& f_2(1)=-2\cdot 1+5=3\\\\&&\textup{dvs}&\textup{f \textbf{er} splejset}\\\\\\&\textbf{b)}\\&& f_1{}'(x)=-2x\\&&f_2{}'(x)=-2\\\\&& f_1{\, }{}'(1)=-2\cdot 1=-2\\&&f_2{\, }{}'(1)=-2\\\\&& \textup{dvs}&\textup{grafen for f \textbf{er} glat i x=1} \end{}


Skriv et svar til: Har brug for hjælp til disse 2 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.