Fysik

hej, kan nogen forklare hvorfor svaret er 5,3 kN? Tak på forhånd

29. marts kl. 21:16 af Solenskin - Niveau: B-niveau

Trykkogeren har en låsemakanisme, som får gryden til at gribe fat i laget, sledes at trykket i gryden ikke får laget til at lofte sig. Lagets masse er 0,910 kg og lagets areal er 480 cm?. Trykket uden for gryden er 1,0 bar.

Bestem størrelsen af ??den kraft, hvormed lasermekanismen påvirker laget, når trykket i trykkogeren er 2,1 bar.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts kl. 22:30 af SuneChr

Hvis det totale ydre tryk på gryden er lig med det indre tryk i gryden
holdes låget på plads uden yderligere kraftpåvirkninger. 

Ydre tryk:     105·480·10- 4  N               idet  1 bar = 105 N/m2
                +   0,91·9,82·480·10- 4  N     lågets trykpåvirkning på dets areal
                +   låsemekanismen x  N

Indre tryk:    2,1·105·480·10- 4 N

Læg det ydre tryk sammen og sæt summen lig med Indre tryk, løs ligningen m.h.t. x.


Svar #2
29. marts kl. 22:34 af Solenskin

Tusind tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts kl. 22:42 af ringstedLC

Summen af krafterne på låget = 0. Låsen, trykket over låget og tyngdekraften af låget skal modveje trykket under låget:

\begin{align*} F_L+F_O+F_t &= F_U \\ F_L &= p_U\cdot A-p_O\cdot A-m\,g \end{align*}


Svar #4
29. marts kl. 22:48 af Solenskin

Tusind tak :-D


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts kl. 23:48 af Eksperimentalfysikeren

I #1 er krafterne fra det ydre og det indre tryk regnet korrekt ud. Tyngdekraften på låget er derimod ikke korrekt.

Ligningens andre led er udregnet i N. Lågets vægt skal derfor også udregnes i N, men den er udregnet som Nm2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april kl. 22:24 af SuneChr

Ad # 5
Ja, indlægget # 1 rettes til:

Ydre tryk:  Atmosfæretryk på låg              1·105·480·10- 4  N
                 Tyngden af låg                              0,91·9,82     N
                 Låsemekanismens tryk                               x     N          (x = 5,3·103 N = 5,3 kN) 

Indre tryk:                                               2,1·105·480·10- 4 N

                                                       
                     


Skriv et svar til: hej, kan nogen forklare hvorfor svaret er 5,3 kN? Tak på forhånd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.