Matematik

Bestem f'(x)

10. april kl. 17:37 af maja8460 - Niveau: B-niveau

Kan nogen være venlig at hjælpe med at løse dette og skrive det trin for trin? Jeg kæmper med at forstå det!!

Opgaven lyder så ledes:

En funktion f er bestemt ved

f(x)=fx^3+2x^2-e^x+42

a) betsem f´(x)

Mange tak på forhånd<33


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april kl. 17:48 af Anders521

#0 Du har skrevet regneforskriften forkert af.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april kl. 18:10 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= x^3+2x^2-e^x+42 \\ f'(x) &= \bigl(x^3\bigr)'+2\cdot \bigl(x^2\bigr)'-\bigl(e^x\bigr)'+0 \\ &= 3x^{\,3\,-\,1}+2\cdot (...)-e^x &&\textup{formel (133) og (130)} \\f'(x) &= ... \end{align*}


Svar #3
10. april kl. 20:06 af maja8460

tak

*rettelse: f(x)=5x^3+2x^2-e^x+42


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april kl. 10:03 af mathon

Tilpasning:

       \small \begin{align*} f(x) &= 5x^3+2x^2-e^x+42 \\ f{\, }'(x) &=5\cdot \bigl(x^3\bigr)'+2\cdot \bigl(x^2\bigr)'-\bigl(e^x\bigr)'+0 \\ &= 5\cdot 3\cdot x^{\,3\,-\,1}+2\cdot 2 \cdot x^{2-1}-e^x &&\textup{formel (133) og (130)} \\f{\, }'(x) &= ... \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.