Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Case 16.1

17. maj 2005 af almo (Slettet)
Hey..

Jeg sidder og skal bruge opgave 16.1 i erhvervsøkonomi A bogen fra systime (knud erik bang m.f.)

Jeg skal bruge opgaven til eksamen, så det ville være rart at have et eksemplar af opgaven med som er nogenlunde korrekt.
Jeg har lavet opgaven, men bare for at have noget at sammenligne mine egne svar med.


På forhånd tak.
Send gerne opgaven direkte til min mail.
Allan_dmb[AT]hotmail.com ([AT] udskiftes selvfølgelig med @)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2005 af Cas_sen (Slettet)

Hej,

Det er begrænset hvad man kan forvente at få dagen før eksamen, men jeg ligger en anden case til rådighed for dig mf. i 24 timer på følgende link:

www.bestaahh.dk/case162.doc

Held og lykke til alle i morgen.

Med venlig hilsen
Casper Larsen
BeståHH

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2005 af Cas_sen (Slettet)

http://www.bestaahh.dk/case162.doc

Svar #3
18. maj 2005 af almo (Slettet)

Jamen, jeg skulle ikke bruge den til i dag, vi skal bare ha lavet den inden vi skal op mundtligt, det er omkring den 30 maj.

men tak alligevel...

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2005 af madsbs (Slettet)

Hej Almo

Korte kommentarer, eftersom jeg ikke har skrevet den ind:

A.
Kapitalværdi = kr. -1.073.620 -> IKKE lønsomt!

B.
Vil det være muligt for Kent at fremleje produktionsloklaerne, hvis det viser, at han inden lejeperiodens udløb ikke har brug for disse længere?
Flere kan sagtens findes.

C.
DIFB pr. time = kr. 212 ved alternativ L2 kan IKKE dække meromkostningerne pr. time = kr. 240 -> IKKE lønsomt!
Markedsførinsbidrag = kr. 3.129.000

D.
Sådanet er set så mange gange før, og du skulle gerne få det samme som i C.

E.
DIFB pr. stk. = kr. 30 ved H3 er STØRRE end meromkostninger på kr. 20 -> det ER lønsomt!

Dækningsbidrag = kr. 2.870.000 (husk at fratrække meromkostnig ved overarbejde).

F.
Igen det samme som den foregående, E.

G.
Køb af produktion andetsteds m.fl.

H.
Kapitalværdi 0 kr. 293.806 -> LØNSOMT (dog lille kapitalværdi i forhold tl investeret kapital).

I.
Relativt højt krav til forrentning grundet lang investeringshorisont samt store risici grundet lille kendskab.

J.
Mange følsomheds- og nulpunktsberegninger foretages samt en række vurderinger af forhold (kan man skaffe den nødvendige arbejdskraft? M.fl).

K.
Tilbagediskoneringsfaktor = 7,00745 -> effektiv rente på 7% -> lånealternativ 1 vælges.

L.
Risiko for valutatab m.fl.

M.
Her kan der argumenteres for meget forskelligt..

Håber dette kunne hjælpe.

MVH

Mads B. Søndergaard
BeståHH
http://www.bestaahh.dk

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

Hvordan får du den der kapitalværdi i spørgsmål H??


Skriv et svar til: Case 16.1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.