Eksamensforberedelse

Folkeskolens skriftlige eksamener!

25. april 2011 af lillewonder (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa studerende og hvad der end måtte være herinde,

Jeg sidder her og pepper en stemning i vejret over de her kommende eksamener, som der jo er mindre end en uge til,og jeg håber lidt på, at nogle herinde kan hjælpe lidt til.

De skriftlige prøver starter her d.2 Maj, og jeg skal personligt op i skriftligt fremstilling, retstavning, læsning, matematisk problemløsning og færdighedsregning, samt den skriftlige engelske eksamen (Trukket)

Jeg tænker lidt, at jeg kun kan gennem-øve genretræk inden for essay og noveller (Som jo altid er med i FSA'erne) og ellers bare håbe på, at jeg klare retstavningen og læsningen godt inden for dansk-faget.

Har i nogle gode guldkorns-tricks eller fif og idéer til, hvad jeg evt. kunne terpe og øve og læse op på, før det hele starter her? Er der noget andet jeg kan øve igennem eller gøre, for at forberede mig endnu bedre til de danske eksamener?

Med hensyn til matematik, tror jeg ikke jeg kan gøre mere, end at opfriske nogle formler og metoder til færdigheden, og så bare håbe på, at hjernen er oplagt til problemløsningen - Har jeg ret i dette?

Til sidst vil jeg lige spørge, i håb om at nogle af jer har prøvet det, om nogle her kan komme med idéer til, hvordan jeg skal forberede mig på den engelsk skriftlige eksamen?

Skal jeg bare terpe nogle avancerede engelske ord (Tip til hvor jeg kan finde sådan nogle, og hvordan jeg skal gøre det evt.?)

Jeg tænkte lidt, at jeg også kunne læse nogle engelske tekster dagen før jeg skal op i det? (Evt. også nogle tips til hvilke tekster og hvordan jeg skal læse op på den måde)

Og hvad med grammatikken - er der nogle specielle områder inden for den engelske grammatik, som jeg skal forberede og gøre mig klar på, som jeg kan udnytte til min egen fordel, når jeg endelig sidder derinde?

Håber nogle af jer har prøvet det før, og er kommet ud på den anden side med nogle fif og tricks til os andre.

Al hjælp ville være værdsat meget højt!

Mvh,

Spændt9Klasser' (:


Brugbart svar (5)

Svar #1
30. april 2011 af grønneecilie (Slettet)

Hej og held og lykke med dine eksamener!

I følge min lærer har hun sagt at det også ville være smart at læse om de forskellige artikelgenre og hvilket krav der er til dem, da der oftest også er en af mulighederne i dansk eksamen.

I læsning plejer jeg at lave den bagvendt, da jeg synes de sidste tekster altid er de sværeste, men det er meget smag og behag og hvad der passer en bedst. Personligt steg jeg en karakter ved at lave den baglæns. Ellers husker jeg mig bare på at skimme og søge i teksten efter svarene:-)

Engelsk skriftlig har jeg et lille tip til sprog og sprogbrug delen, som kan bruges til nogen af opgaverne. Skriv sætningerne eller dele af dem en i word og se hvad den mener der skal stå. Jeg gjorde det til terminsprøverne og var et point fra at få 12! - Den er ihvertfald god på de områder hvor man selv er i tvivl. Hvis man er hurtig på tasterne er det også hurtigere end at slå dem op!


Svar #2
01. maj 2011 af lillewonder (Slettet)

Hey Cecilie,

Jo tak - det er jo teknisk set i morgen, så mange tak

Det er spændende

Det var faktisk et smart lille fif til engelsk delen der, tak for det - det vil jeg se, om jeg kan benytte mig af (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. maj 2011 af Giues (Slettet)

Held og lykke til dig!!
Jeg skal også op i FS10 prøverne - Men må sige, den idé til sprog og sprogbrug i engelskdelen, det var SMART!!!! o:


Skriv et svar til: Folkeskolens skriftlige eksamener!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.