Studievejledning

Karaktergivning

07. maj 2011 af NS123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej!

Jeg står i slutningen af 3.g og de afsluttende årskarakterer bliver givet mandag aften. På mit naturgeografi B-hold har vi siden sidste standpunktskarakter blev givet kun lavet en enkelt skriftlig aflevering. Denne aflevering blev til et 12-tal for mit vedkommende. Jeg fik imidlertid et 10-tal ved de sidste to standpunktskarakterer og jeg er bange for, at det gentager sig ved årskaraktererne. Jeg føler mig dog berettet til et 12-tal, da den eneste aflevering imellem de to karaktergivninger jo som sagt har givet et 12-tal. Min historielærer er af den opfattelse at alle karakterer i gymnasiet er standpunktskarakterer - så det handler altså om, hvordan man har gjort det siden sidste gang der blev givet karakterer. Jeg er i tvivl om min NG lærer er af samme opfattelse. 

Jeg vil derfor gerne vide, om jeg har en grund til at klage, hvis jeg igen får 10 og ikke 12 i årskarakter. Altså med andre ord: Tæller årskarakteren som et helhedsindtryk af hele året, eller er det blot endnu en standpunktskarakter som andre mener?
Håber, at jeg har udtrykt mig klart nok.

Mvh
:-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. maj 2011 af exutu (Slettet)

Du kan på ingen måde klage over at få 10... Det er en vurdering som ligger hos underviseren og ikke dig...


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. maj 2011 af over9000

hvis du kun har lavet én aflevering, og denne var til et 12-tal, vil jeg da også skyde på at du må have et snit på 12. Medmindre du har glemt at aflevere noget andet?


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. maj 2011 af Jerslev

#0: NG er en mundtlig karakter, hvorfor din mundtlige præstation vægter mest.

In any case, så fremgår det af bekendtgørelsen, at årskarakteren blot er endnu en standpunktskarakter.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
07. maj 2011 af NS123 (Slettet)

 #2 Nej, det er den eneste aflevering der har ligget indenfor denne periode (februar-maj). Derfor vil jeg også mene at gennemsnittet for afleveringerne i denne periode er 12 og at jeg derfor burde få 12 i årskarakter. 

#3 På B-niveauet gives der både en mundtlig og en skriftlig karakter for ens præstation. 
Hvor kan jeg finde den bekendtgørelse? Har du selv læst den?


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. maj 2011 af ThymsB (Slettet)

#3

Nej. På B-niveau skal man have både en mundtlig og en skriftlig karakter, hvorfor #0 da har grund til at være utilfreds med et 10-tal, hvis han ikke har fået andre karakter end 12 i hans aflevering(er).

At man kun skulle have lavet én enkelt aflevering på et b-niveau hold i et naturvidenskabeligt fag, giver dog på ingen måde mening for mig. Det lyder simpelthen ikke rigtigt.


Svar #6
07. maj 2011 af NS123 (Slettet)

 #5 Jeg har også lavet mere end én aflevering, men jeg har kun lavet en enkelt aflevering i indeværende karakterperiode (12). 


Brugbart svar (2)

Svar #7
07. maj 2011 af ThymsB (Slettet)

 Aha. Så giver det mening igen.

Jamen årskarakteren er jo en helhedsvurdering af dit niveau, hvorfor du selvfølgelig ikke kan forlange, at læreren blot skal kigge på en enkeltstående aflevering. Det er jo ikke, på nogen som helst måde, fyldetsgørende for at kunne vurdere din opfyldelse af de faglige krav ,og inkluderer jo samtidig kun en mindre del af pensum (det kunne jo f.eks. være at det sidste emne netop var dit stærke emne i naturgeografi - men at det lægger til sidst, og du derfor i denne periode har brilleret, betyder jo ikke at dit generelle niveau er herefter). 

Over and out.
Thomas


Brugbart svar (2)

Svar #8
08. maj 2011 af Jerslev

#4: Du kan finde den på uvm.dk.

Jeg underviser ikke i NG, men jeg kender den generelle bekendtgørelse fra mine egne fag (fysik og matematik).

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (3)

Svar #9
09. maj 2011 af Hvadskaljegmonhedde (Slettet)

Dette er uden tvivl et spørgsmål der kan diskuteres i timevis, men i sidste ende er det vel den pågældende lærers vurdering der er gældende. Uden at være sikker mener jeg faktisk slet ikke at man kan klage over en årskarakter på samme måde som man kan klage over eksamenskarakterer.

Med hensyn til om du fortjener 10 eller 12 kan du jo prøve at se situationen fra en anden synsvinkel. Hvis du nu havde fået 10 i alle dine tidligere afleveringer men kun havde fået 4 for den ene aflevering du har haft siden seneste standpunktskarakter, ville du så stadig mene at det kun var denne ene karakter skulle gælde?  


Skriv et svar til: Karaktergivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.