Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

hjææælp

12. maj 2011 af saloumeh (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej er der en der kan hjælpe???

har en opgave der hedder:

antag at efterspørgslen kan skrives som:

P=120-0,02Q

antag at monopolitisk virksomhed costfunction kan skrives som:

Cost=60Q+25000

a) find den optimale pris og mængde

b) hvad bliver virksomhedens profit?

hvordan løser man denne opgave???


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Jeg har som VUC-studerende aldrig været i nærheden af den type opgaver. Men alligevel mener jeg at jeg har fået en god ide som kan viderebringes med forbehold.  Det giver nogle troværdige facit.

salgsprisfunktionen skrives som    P=120-0,02Q

omsætningsfunktionen skrives som    OMS = P*q = 120q -0,02q2

omkostningsfunktionen skrives som  Cost=60Q -25000

 fortjeneste = g(q) =  OMS - Cost = 120q -0,02q2 -60q -25.000 = -0,02q2 +60q - 25000
 

Fortjenestefunktionen differentieres  g' (x) = -0,04q +60

g'(q) = 0  Her findes maksimum på fortjenestefunktionen. Fortjenestefunktionen er en parabel der vender benene nedad og derfor kun har et maksimum.   

-0,04q +60 = 0    => q = 1500 stk    er optimail mængde

de 1500 stk indsættes pris-funktion P = 120 -0,02q   for at udregne optimal pris

de 1500 stk indsættes (vistnok) i fortjeneste-funktion for at beregne virksomhedens profit.


Skriv et svar til: hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.