Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Dækningsbidrag?

14. maj 2011 af --Mee (Slettet)

Jeg har brug for lidt hjælp til en opgave omkring noget økonomi og DB og indtjening.

Virksomheden har et forventet salg på 142 ton.
Produktet sælges i butik for 15,95 kr.
Et karton indeholder 11 enheder af 160 g.
Det koster 23,82 kr. pr kg at producere produktet og det koster 41,93 kr. pr karton at producere det. Pris pr. enhed er 3,81 kr.
Hvad er DB og hvad kan de tjene på dette produkt?


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

samlet afsætning antal stk    142t/0,16 = 887.500 stk

samlet afsætning antal kartoner    142t/ (0,16*11) = 73.958 kartoner

samlet omsætning =afsætning*pris =    887.500 * 15,95 = 14.155.600 kr   (Der gås ud fra at produktet sælges i stk og ikke i kartoner)

omk. pr kg                      142.000 * 23.83 = 3.382.440 kr

 omk pr karton                73.958*41,93      = 3.101.106 kr

omk pr enhed                 887.500 * 3,81    =  3.381.380  kr               Her forudsættes det at der pris pr enhed menes omk pr enhed                                                           _________    

samlede omkostninger

tjene på produkt = omsætning - samlede omkostninger        Med hensyn til dækningsbidrag DB afhænger det af hvilke af omkostningerne der er variable og hvilke der er faste. Jeg tror ikke på dette er den fuldstændige opgaveformulering


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. maj 2011 af emul0c

#1

Prøv lige at regne antallet af kartoner ud en gang til ;-)
Så vidt jeg kan regne ud, så må det blive 80.681,81..


Skriv et svar til: Dækningsbidrag?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.