Engelsk

Fejl i sætninger

18. maj 2011 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skulle finde fejl i adskillelig sætninger og fortælle hvilke slags fejl de er, men har haft svært ved at finde fejlene eller finde ud af hvilke slags fejl dever.

Nogle der kan hjælpe ?

1. She is the oldest sister of the three.
2. Back in time, where I was young, I used to love this song.
3. Her nationality? I think she is Dane.
4. My birthday is the 2nd of june.

5. It succeeded for me to win the race.

6. The man, which house I like, does not own a car.
7. Where did you say there house is?
8. Grab two knifes from the box.
9. I shall look forward to hear about your evening.

10. The government does not agree on the subject.
11. You know him – he works as baker in the store next to your house.

12. Where did you say there house is?

13. The blind walked slowly to his car.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2011 af rakijovic

Du har haft svært ved at finde fejlene -- dvs. det er lykkedes dig at finde nogle. Jamen, super, kom med dine bud først så ta'r vi den derfra. Det der teenie-Amalie-fnis-fnis-"lav-mine-lektier" kommer du desværre ikke langt med.

6'eren er nem nok; du ville jo på dansk heller ikke sige "som" i denne sammenhæng, vel?

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. maj 2011 af marip1 (Slettet)

 Du kan ikke finde én eneste fejl i de 13 sætninger?


Svar #3
18. maj 2011 af Camilaaaa (Slettet)

 1. She is the oldest sister of the three.


2. He turned slowly the corner.
He turned the corner slowly.- Fejl I adverbiets placering. Man placer mådeudsagn bedst efter hovedverbet + object.


3. Back in time, where I was young, I used to love this song.


4. I do not know what happened.
- I didn’t know what happened. (Forkert bøjning af to do)


5. Everybody love to attend school.
Everybody loves to attend school –(Kongruensfejl- everybody er I ental derfor skal love være I 3. Ental.


6. The furnitures are so ugly.
The furnitures is so ugly. (Kongruensfejl- furniture er I ental)


7. You look so happily.
- Look udløser subjektsprædikat dad et er en sanseverbe.


8. Her nationality? I think she is Dane.


9. For three years ago I lived in Aalborg.
- Three years ago I lived in Aalborg, Man har daniseret sætning, man bruger ikke det samme på engelsk.


10. My birthday is the 2nd of june.


11. I mean that you are very clever.
I believe that you are very clever. (Jeg mener oversættes anderledes på engelsk) Daniseret sætning.

12. Do you take a lot of photoes when you went to India?

Did you take a lot of photoes when you went to India?-

13. Yesterday I swum for two hours.


14. It succeeded for me to win the race.


15. The man, which house I like, does not own a car.


Svar #4
18. maj 2011 af Camilaaaa (Slettet)

 Sætninger med fejl. Ret fejlen og tænk over en forklaring. Der er kun én fejl pr. opg.

1. The car’s four wheels broke down.
- The four wheel of the car broke down. ( Genitiv- fejl. Of- konstruktionen skal bruges da der er tale om en ting og ikke en person.)


2. The government does not agree on the subject.


3. The gift costed a lot.
Stavefejl- Coasted.


4. He is a 14 years old boy.
5. He is a 14 -years old boy.


6. Uhm, this food tastes deliciously.
- Uhm, this food tastes delicious (sanseverber udløser subjektsprædikat).


7. She is the girl which I have told you about.
8. She is the girl who I have told you about.(Relativpronomen-fejl – det skal være who da der er tale om en person).


9. Must I have the orange juice, please?

May I have the orange juice, please? (Bøjningsfejl aft verbet – det skal være may da det skal vær ei nutid.

10. You know him – he works as baker in the store next to your house.


11. Every day he is running to school.
- He runs to school everyday (Det skal være simple tid dad et er noget han gør gentagne gange).


12. I shall look forward to hear about your evening.

13. Today she is wonderful, but yesterday was she a mess.
- Today she is wonderful, but yesterday she was a mess. (Forkert ordstilling- man burger kun omvendt ordstilling I spørgende sætninger)


14. He is much more funny than I thought.
He is funnier than I thought.

15. Grab two knifes from the box.


16. Are you interested in to watch a movie with me?
- Are you interested in watching a movie with med (

17. Where did you say there house is?


18. The blind walked slowly to his car.


Svar #5
18. maj 2011 af Camilaaaa (Slettet)

 Jeg synes nu ikke du skulle være så hurtig med at dømme andre, jeg har samlet alle de sætninger som jeg ikke kunne finde ud af, udefra de to dokumenter. Jeg vil sætte pris på hvis du hjalp mig det de her sætninger.


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. maj 2011 af wut123 (Slettet)

 1. She is the eldest sister of the three.
”eldest” bruges ved familierelationer. (denne regel er rimelig forældet - både på BrE og AmE er det mest normalt at sige oldest)


2. Back in time, when I was young, I used to love this song.
Where bruges om sted, when bruges om tid


3. Her nationality? I think she is a Dane.
Bestemt artikel foran ord, der betegner nationalitet


4. My birthday is on the 2nd of June.
Navne på måneder skal med stort


5. I succeeded in winning the race
Det lykkedes ham/hende/den = he/she/it succeeded in + ing-form


6. The man, whose house I like, does not own a car.
Hvis (genetivformen af relativ pronomen) = whose


7. Where did you say their house is?
There = der, their = deres


8. Grab two knives from the box.
Sg: knife, Pl: knives


9. I shall look forward to hearing about your evening
Look forward to + ing-form


10. The Government does not agree on the subject
Når der henvises til en bestemt regering skrives ‘government’ med stort


11. You know him – he works as a baker in the store next to your house
Ubestemt artikel foran stillinger


12. The blind man/person walked slowly to his car.
Substantivisk brug af adjektiver skal have støtteord


13. He slowly turned the corner
I sætninger med objekt, placeres mådesadverbier foran verbet eller som det sidste led


14. I do not know what happened
Der er ikke nogen fejl?


15. Everybody loves to attend school
Everybody er ental


16. The furniture is so ugly.
Furniture er utælleligt


17. Three years ago I lived in Aalborg
For x år siden = x year(s) ago


18. I think that you are very clever
Mene (tro) = think, mene (mening bag ord/handling) = mean


19. Did you take a lot of photos when you went to India?
Sætning skal stå I datid


20. Yesterday I swam for two hours
Swim – swam – swum


21. The four wheels of the car broke
Of-genetiv ved ikke-personer


22. The gift cost a lot
Cost – cost – cost


23. He is a 14-year-old boy


24. Uhm, this food tastes delicious
Taste -> subjektsprædikat -> adjektiv


25. She is the girl about whom I have told you.
Who/whom ved personer, which ved alt andet. Whom bruges som obejkt og efter præpositioner


26. May I have the orange juice, please?
May bruges om tilladelse/uvis mulighed (“can” kan bruges I mindre formelle sammenhænge), must bruges om nødvendighed


27. Every day he runs to school
Simpel tid ved gentagelser/rutiner


28. Today she is wonderful, but yester she was a mess
Engelsk har ligefrem ordstilling


29. He is much funnier than I thought
Funny – funnier – funniest


30. Are you interested in watching a movie with me?
Interested in + ing-form


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. maj 2011 af wut123 (Slettet)

 Det gik lidt hurtigt, så der et par tastefejl...


Skriv et svar til: Fejl i sætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.