Religion

KLM-hjælp!!! sekularisering

20. maj 2011 af luksusblondine (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej alle derude!

Jeg har voldsomt brug for hjælp til faget KLM i læreruddannelsen! Min problemformulering ser således ud: 

Jeg vil i denne opgave gøre rede for væsentlige træk ved udviklingen inden for det europæiske / vestlige videnskabs- og verdenssyn med særlig vægt på tendenser til sekularisering fra antikken til oplysningstiden. Herefter vil jeg med inddragelse af relevante kildetekster analysere Darwins evolutionsteori, idet jeg sammenholder denne med den jødisk/kristne/muslimske skabelseslære. Endelig vil jeg vurdere Darwins betydning i dag samt diskutere forskellige holdninger til hvilke hensyn, der bør tages til elevers religiøse verdenssyn i fag som f.eks. biologi og naturlære.

Mit problem er især de to første linjer, som jeg har svært ved at gennemskue/gribe an (hjælp/inspiration til den anden del i problemformuleringen modtages også gerne).

Jeg håber nogen derude kan give mig inspiration/ komme med nogle gode kilde-forslag eller andet som kan hjælpe mig til at "knække koden" og komme i gang med min opgave.

Håber virkelig at der er nogen som vil hjælpe mig og ved noget om dette.

På forhånd tak!! :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. maj 2011 af Nilletøz

 Få fat i bogen 'Naturfag som almen dannelse' :) Den kan vist hjælpe dig godt på vej. Nup også lige et kig i 'Litteraturens Linjer', hvor der samles kort op på selve perioden og dets kendetegn i kunst og litteræreværker. Det kan nok give lidt ekstra inspiration til, hvor man skal gribe fat henne :)

- - -

Husk, det er altid individuelt, hvad en lærer forventer.


Skriv et svar til: KLM-hjælp!!! sekularisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.