Studievejledning

Ha - almen på deltid

26. maj 2011 af ColaAnja (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har været udsat for en ulykke og har fået 20 % mén i mit bækken.. Jeg har forsøgt arbejde og jeg har forsøgt fuldtidsskole.. Og hvis jeg også en gang imellem skal kunne have en god dag, bliver jeg nød til at gøre nogetpå deltid.. Jeg vil rigtig gerne have mig en uddannelse som revisor, lige gyldigt hvor lang tid det tager.

Men man kan ikke få SU under en HD og jeg ville ikke kunne arbejde ved siden af...

Ved ikke om det er muligt at tage en Ha-almen på forlænget tid eller noget i den stil..

Håber der er nogen der kan åbne nogle døre og muligheder for mig...

Mvh Anja


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. maj 2011 af phoebebuffay (Slettet)

Du kan godt udvide den sådan så du går over den normerede studietid ved at dele dine fag ud over flere semestre, men økonomisk skal du stadig huske, at man kun har et bestemt antal klip til SU (mener det er 70)


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Men man kan ikke få SU under en HD??

Du kan ikke få SU hvis du tager en HD fordi det er en såkaldt åben uddannelse. I enkelte tilfælde er det muligt at opnå voksenuddannelsesstøtte (SVU), men det foudsætter at flere faktorer er opfyldt.  Du er medlem af en A-kasse og har mindst et års ancinitet i A-kassen. Du er i arbejde. Du har fået bevilget orlov fra dit arbejde. Du er over en hvis alder og du tager HD som et fuldtidsstudie. Der er kanonhøje kursusgebyrer på HD-studiet og SVU kompenserer ikke for disse. Men derimod er HA studiet gratis og der gives SU. Du må tjene op til et hvis beløb hvis du modtager SU.


Svar #3
28. maj 2011 af ColaAnja (Slettet)

Det meste af det i har beskrevet er jeg godt klar over, men kender i nogle muligheder for jeg kan tage noget på deltid som stadig fører mig i samme retning..?

Hvor kangt kan man strække en HA?

Tak for svarende :D


Brugbart svar (2)

Svar #4
28. maj 2011 af phoebebuffay (Slettet)

 Jeg vil foreslå dig at kontakte studievejlederne de steder hvor du kunne forestille dig at læse HA - de kan helt sikkert guide dig helt og rigtigt igennem hvordan proceduren foregår med at læse i længere tid end den normerede studietid.  


Skriv et svar til: Ha - almen på deltid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.