Oldtidskundskab

Demokratiets udvikling

24. maj 2005 af Natna (Slettet)
jeg mangler noget om demokratiets udvikling i hovedtræk, kan nogle ikke godt hjælpe? alle indslag er velkomne

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

det kommer an på hvad slags demokrati og i hvilket land!

Der er noget på disse sider (generelt)
http://da.wikipedia.org/wiki/Demokrati

http://www.leksikon.org/art.php?n=548


søg evt. selv lidt videre på de sider.

Svar #2
24. maj 2005 af Natna (Slettet)

det var lidt i oldtidens grækenland jeg mener

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

(fra græsk) demos = folk , krati = herske
= folkets styre.

Der skal nok være noget på wikipedia om det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2005 af Angorakat (Slettet)

ellers er der en god gammel bog der hedder det athense demokrati, skrevet af aksel damsgaard-madsen. Du kan sikkert låne den på skolen eller biblioteket, hvis du da ikke har den i forvejen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2005 af Angorakat (Slettet)

Ellers startede det jo med solons reformer, blev videreudviklet med kleisthenes og til sidst er der det perikleske som nok er det bedst beskrevne. Demokratiet var direkte, det vil sige alle borgere kunne deltage, ikke som i dag hvor det er repræsentativ og man vælger nogle til at varetage interesserne. valgene i grækenland foregik ved lodtrækning i de fleste tilfælde. Lodtrækningen var blandt udvalgte borgere. Mere?

Skriv et svar til: Demokratiets udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.