Andre fag

skriftlig klage

26. maj 2005 af cs (Slettet)
Hej vil høre om der er nogen der vil komme med et råd til hvad de ville gøre i min situation. har været oppe i old og fik 7, (årskarakter normalt meget højere) fik at vide at jeg sagde meget, men min disposition var alt for rodet. Men nu var jeg i den situation at da jeg kom ind i forberedelseslokalet, stod min lærer i 10 min og tog min tid fordi at der ikke var orden i de bøger hun havde lagt der. jeg sagde til hende at jeg selv havde medbragt bøger, fordi jeg gerne ville igang, men hun blev ved med at fastholde at hun lige ville have orden i sine egne bøger før jeg fik lov til at gå igang, da jeg endelig fik at vide at jeg kunne sætte mig ned og gå i gang, endte det med jeg kun fik 15 min. til forberedelse. Det jeg ville høre om, er om i mener det er grundlag nok for en skriftlig klage. Konfronterede hende angående tiden da jeg fik min karakter, men hun ville ikke rigtig svare på det.

Håber nogen vil komme med et godt råd til hvad de ville gøre, om jeg bare skal glemme det eller om jeg skal gøre noget ved sagen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2005 af Milsen86 (Slettet)

det burde da være grundlag nok - jeg ville i hvert fald forsøge hvis jeg var i dit sted...fra 15 til 20-25 minutter er trods alt en forskel...

Svar #2
26. maj 2005 af cs (Slettet)

Jamen det jo det at hvis min lærer nægter det så er jeg vil dårlig stillet er jeg ikke. Jeg skal vel kunne bevise det ellers er det bare påstand mod påstand

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2005 af xyz (Slettet)

var din censor der ikke?

Svar #4
26. maj 2005 af cs (Slettet)

jo men han ville heller ikke rigtig svare på noget, trak lidt på skuldrene for der var jo gået 25 min fra jeg trak spørgsmålet, men min lærer tog så bare ca. 10 min. til at ordne sine ting i.

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2005 af Milsen86 (Slettet)

så må censor da også være klar over at konen har været væk i 10 minutter?

Svar #6
26. maj 2005 af cs (Slettet)

ja det ville jeg også mene, men min lærer havde også travlt med at spørge om jeg nu kunne forstå hvorfor jeg fik den karakter jeg fik.

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2005 af 479 (Slettet)

var det inde i forberedelseslokalet hun stod og fumlede med det? Når vi skal til forberedelse er der altid en inde i lokalet til at holde øje med os, så hvis der også var det til din eksamen, så har du jo et "vidne". Eller hvis der er nogen andre fra din klasse der har stået uden for lokalet og ventet har de måske også lagt mærke til hvor lang tid din lære brugte.

Men min helt klare mening er at du skal gennemføre den skriftlige klage!
Det er da et forsøg værd. Og når du siger at du normalt får meget højere karaktere i old kan de da ikke påstå at det er fordi du ikke kan eller ikke har læst ordentligt og bare bruger det her som en undskyldning.

Men mange gange held og lykke herfra, og må retfærdigheden sejre :)

Svar #8
26. maj 2005 af cs (Slettet)

Tak. Nej desværre sådan foregår det ikke på vores skole, der er kun en gangvagt til hele skolen.

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. maj 2005 af tinus (Slettet)

Jeg ville overveje om jeg er sikker på at jeg ville kunne få en bedre karakter ved at få de 10 min ekstra og i samme emne. Ingen tvivl om at din lærer har fejlet ved at bruge din tid, men hvis du ikke er sikker på om du kunne have gjrt det bedre i samme emne med den samme tid, bliver der brugt mange ressourcer på det... Er du derimod sikker på at du helt klart kunne have gjort det bedre i samme emne og med samme tid, synes jeg du skal klage.

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. maj 2005 af tinus (Slettet)

sludder.... selvfølgelig om du kunne have gjort det bedre i samme emne med den rigtige tid

Svar #11
26. maj 2005 af cs (Slettet)

Jamen det mener jeg selv jeg kunne, har brugt 12 X 4 timer på oldnoter og synes jeg havde nogle okay gode noter, men jeg startede med at analysere billedet, havde vurderet at skulle bruge 5 min på det. deefter læste jeg min tekst igennem og så skrev jeg resume og begyndte på fortolkning men kom ikke ret langt, så stort set det meste jeg sagde var noget jeg kunne huske da der ikke var så mange ord på papiret, men problemet i følge dem var den manglende disposition og den mener jeg godt jeg kunne have nået hvis jeg havde haft de minutter mere.

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. maj 2005 af tinus (Slettet)

Det kommer også an på om du har klaget over forskellige ting før, for det ser ikke godt ud for dig, hvis de kan sige: "Jamen hun klager altid når der er noget". Ikke fordi jeg tror du gør, men det kan måske bruges imod dig hvis du ikke har haft noget vidne med tiden.
Jeg har også haft problemer i dansk det år jeg blev student, fordi min censor henviste mig til forkerte steder i teksten når hun stillede mig spørgsmål, men jeg valgte at lade det ligge.

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. maj 2005 af tinus (Slettet)

Hvis du mener du kunne have gjort det bedre og at udslaget kunne være blevet en del bedre, så synes jeg du skal gøre et forsøg og klage.

Svar #14
26. maj 2005 af cs (Slettet)

Jamen jeg kan ligeså godt gøre forsøget, der er intet at miste. Men i så fald jeg gør det hvad kan jeg så få ud af det.

Brugbart svar (0)

Svar #15
26. maj 2005 af allan_sim

#0. Det lyder ekstremt underligt, at censor ikke har været inde og se, hvad der foregår, hvis der skulle være gået 10 minutter. Censor er jo pr. definition til stede for at sikre, at alt går korrekt til. I øvrigt står der i eksamensbekendtgørelsen, at de 24 minutter inkluderer at trække spørgsmål og bevæge sig til forberedelseslokalet, så hvis du har fået et kvarters forberedelse, er der nok nærmere tale om fem minutter.

Brugbart svar (0)

Svar #16
26. maj 2005 af tinus (Slettet)

Evt. at læreren ikke gør det overfor andre igen hvis denne gøres opmærksom på det... Hvis du ikke får medhold tror jeg ikke der sker noget (hvad år er du på???). Hvis du får medhold ved jeg ikke om du får en ekstra chance eller om lærer og censor tager det op til overvejelse en gang til med henblik på de manglende 10 min...
Jeg ved faktisk ikke helt hvordan det foregår

Svar #17
26. maj 2005 af cs (Slettet)

ja, men det gjorde han ikke. Jeg fik også et helt chok da min lærer allerede kom efter et kvarter, var ikke rigtig forberedt på det.

Brugbart svar (0)

Svar #18
26. maj 2005 af allan_sim

#14. Konsekvensen af klagen er en af to ting:

1) Klagen afvises
2) Der tilbydes omeksamen

At klage er en længere proces. Du kan se klagevejledningen her:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/klage.htm

Skriv et svar til: skriftlig klage

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.