Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Ternimalværdi

30. august 2011 af støberen (Slettet)

Jeg har et 4-årigt projekt med cash flow i år 4 på 70. renten er 10%. Terminalværdi i år 4 = 478??

tager man diskonteringsfaktorerne fra år 1 til og med 4 og summerer bliver resultatet 10 svarende til renten, men gør man sådan eller hvor kommer faktoren på 6,83 overfor i år 4 ellers fra??

på forhånd tak

Jens


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. august 2011 af emul0c

Tror du bliver nødt til at uddybe lidt?
Hvad er det du spørger ind til? Terminalværdien er den værdi i år 4 som der forventes at være totalt i resten af projektets løbetid.

De 6,83 kommer fra 1 / (1 + r)T, hvor T = tiden (året) og r = renten.

Diskonteringsfaktoren for år fire vil så være: 1 / (1 + 0,1)4 = 0,683


Skriv et svar til: Ternimalværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.