Teknologi

TEKNOLOGI - Problem/Løsning?

08. september 2011 af 2k3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

HEJ STUDIEPORTALEN.

 


Vi har fået tildelt en opgave, som går ud på at vi skal finde et Problem i vores hverdag, og derefter finde en løsning, som skal ende ud i et Produkt + Rapport.
- nogle som har et par gode idéer til, hvad vores Problem/Løsning kunne være? :-)

 

vi har selv fundet på at skulle fremstille en embalage til små brik juicer, med en afrunding i bunden, som skulle gøre det muligt, at få hele hele juciens indhold op, uden små rester som ligger tilbage.


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. september 2011 af MaibritG

I laver jo faktisk allerede den første fejl ved at tænke i løsningsforslag uden at have et egentlig problem. I stedet for at tænke i løsningsforlag, så tænk i problemer. I jeres konkrete løsningsforslag ville en problemformulering lyde noget i stil med: Hvordan kan man fremstille/designe en juice-emballage således, at forbrugeren drikker/intager al juicen? eller Hvordan kan man fremstille/design en juice-emballage således, at man undgår mindst mulig spild af juice i bunden af emballagen?

- Denne problemstilling skal selvfølgelig være bakket op af en konkret problemanalyse: Er der et egentlig/et konkret problem for forbrugeren, at der ligger juice tilbage i emballagen? Hvor meget juice er der gennemsnitligt tilbage i emballagen og hvilke konsekvenser har det for forbrugeren, at indkøb af en 1 liters juice betyder et "spild" på 10 g. juice pr. 1 liters emballage. Dette er naturligvis et eksempel.

 

Så måske, at I som gruppe skulle lave en brainstorm om problemer/problemstillinger i relation til Jeres hverdag - derefter udvælge et problem og undersøge det. Herefter skal et problemtræ og problemformulering + afgrænsning udarbejdes og først der, tænker I i konkrete løsningsforslag i henhold til jeres problemformulering. 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: TEKNOLOGI - Problem/Løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.