Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

NV 1.G Ændring af vandsfryse og kogepunkt.

11. september 2011 af Line123L (Slettet)

Spørgsmålet lyder således.. Hvordan kan man ændrer vands frysepunkt og kogepunkt? 
Lyder mit svar rigtigt? 

For at ændrer vandsfrysepunkt, skal der noget for til at bryde vandmolekylernes bindinger. Salt kan gøre bindingerne mellem vandmolekylerne svagere ved at putte det i vandet. Når bindingerne er svagere kan vandet ikke længere være frosent/fast. Vandet bliver flydende, pga. saltens effekt. Saltens effekt gør så også, at selvom vandet er flydende, er det stadig iskoldt.  -Vandet beholder altså den temperatur den startede med, men mister bindingerne. For ændrer kogepunktet skal du have et højere tryk derved at få bindingerne sat sammen i par, så de ikke flyder rundt mellem hinanden og får skabt kogepunktet. Derved skal der altså ikke salt i vandet for at få bindingerne gjort svagere. 

Gerne lidt fif osv. 

På forhånd tak 


Skriv et svar til: NV 1.G Ændring af vandsfryse og kogepunkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.