Kemi

TLC (Bioteknologi)

21. september 2011 af Lipase (Slettet) - Niveau: A-niveau

Beregn molarmassen for histidin – du kan sagtens slå det op på nettet, men kan du selv beregne det?

 

Hvor mange gram skal afvejes for at lave en opløsning af histidin der fylder 1L, og hvor stofmængdekoncentrationen er 0,25M.

 

Og hvor meget skal du afveje, hvis du kun skal lave en opløsning på 5mL og med stofmængdekoncentrationen på 0,25M.

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2011 af exutu (Slettet)

Først finder du en tegning af histidin og så begynder du at lægge atomvægte sammen.

n=m/M

n=C*V

Altså du har 2 ligning med 1 ubekendt (m), da V=1L   C=0,25M       og M= molekylevægten af histidin som du udregner øverst.

Det samme gøres i næste opgave bare med V= 5 mL (omregn til L, husk at m i mL er lig 10-3)


Svar #2
21. september 2011 af Lipase (Slettet)

Tak skal du have!

 

Skriv et svar til: TLC (Bioteknologi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.