Kemi

Opløselighed

23. september 2011 af uiouio (Slettet)

Opløselighedsproduktet for kobber(I)bromid er K_sp (CuBr)=1,0·?10?^(-9).

a) opløseligheden (i mg/L) af CuBr i rent vand = 4,59mg/L

b) Beregn opløseligheden (i mg/L) af CuBr i en 0,10M opløsning af NaBr.

Hvordan laver jeg b) jeg går ud fra, at jeg skal skrive en reaktionsligning op, men hvordan kommer den til at se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2011 af mathon

M(CuBr) = 143.45 g/mol

                                                           [Cu+] • [Br-] = 1,0·10-9 M2

 

den ringe mængde tilsætning af  CuBr har ingen nævneværdig indflydelse på [Br-] hvorfor den regnes til
0,1 M

                                                          [Cu+] • (0,1 M) = 1,0·10-9 M2

                                                          [CuBr] =  [Cu+] = (1,0·10-9 M2) / (0,1 M) = 1,0·10-8 M
 

opløseligheden af CuBr i en 0,10 M opløsning af NaBr
er således
                                                         1,0·10-8 mol/L = (1,0·10-8 mol/L) · (143.45 g/mol) = 1,435·10-6 g/L =

                                                                                                                                       1,435·10-3 mg/L


Svar #2
23. september 2011 af uiouio (Slettet)

Du mener: den ringe mængde tilsætning af  NaBr?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2011 af mathon

Jeg mener  tilførsel af den minimale, ekstra mængde  af Br- ved tilsætning af CuBr.


Svar #4
24. september 2011 af uiouio (Slettet)

Jeg forstår det ikke


Svar #5
24. september 2011 af uiouio (Slettet)

Hvad sker der med Na

Kan du ikke skrive et reaktionsskema op

hm,.

CuBr + NaBr --> ?


Svar #6
24. september 2011 af uiouio (Slettet)

så fandt jeg ud af det :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2013 af shafaifer (Slettet)

#0

Hvordan beregnede du opløseligheden? Ved hvilke konditioner/forhold og hvilken formel?


Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.