Studievalg og videregående studie

Tandlæge vs. jura

25. september 2011 af Halenur (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kære SP

I år søgte jeg en studieplads på odontologi, men grundet det høje ansøgertal, kom jeg ikke ind. Mit snit ligger på 8,5 med bonus 9,2, i stedet forbedrer jeg mine kundskaber i 2 fag, hvilket kan hæve mit snit for 5 fag. Men er stadig i tvivl om, jeg kan komme ind gennem kvote 2 på AU?! I virkeligheden har jeg aldrig haft en så stor interesse i faget biologi, men mere for matematik, kemi og fysik.

Selv har jeg også haft en stor interesse for de samfundsvidenskabelige fag, og grundet det har jeg overvejet jura, hvor kvote 1 snitter ligger på 8,0. Når jeg så vælger at skrive det også på min kvote 2 prioritet, kan jeg så komme ind? Er der en sandsynlig?


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. september 2011 af Dulugtergrimt

Biologi på de sundhedsvidenskabelige uddannelser er primært cellebiologi. Der er meget (rigtig meget!) af det, så det skal være noget du gider, før du optager en plads for en anden.

Husk nu, at det ikke er nok bare at forbedre fag nu. AU har fået et krav om, at man efterspørger en motiveret ansøgning også, og denne skal ligeledes indgå i bedømmelsen. At man har forbedret 2 fag og ligger med et tårnhøjt gennemsnit i de adgangsgivende fag er altså nu kun én halvdel af en kvote 2 ansøgning.

 


Svar #2
25. september 2011 af Halenur (Slettet)

Ja, biologi fylder det meget.

Men "Dulugtergrimt" jeg har jo snittet til jurastudiet, hvis jeg søger ind gennem kvote 2, vil de så ikke også automatisk også se den gennem kvote 1? Når så mit snit er højere end det, de har både på kvote 1 og kvote 2, så kan jeg vel godt komme ind, kan jeg ikke?

Jeg har arbejdet meget friviligt, så det kunne måske også være noget.


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. september 2011 af Dulugtergrimt

Jo, du bliver self. vurderet i kvote 1, og med dit gennemsnit bør jura være relativt sikker. Spørgsmålet er så bare, hvad du helst vil.

Det kan i hvert fald aldrig skade at sende en ansøgning afsted. Det værste du kan få er et nej, og det tæller ikke imod dig, hvis du prøver lykken igen næste år :)


Skriv et svar til: Tandlæge vs. jura

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.