Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

priselasticiteten

06. oktober 2011 af honeycup (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle

 

Jeg er gået lidt død i en opgave hvor jeg skal udregne en priselasticiteten.

Jeg har givet at : Et marked har en efterspørgselsfunktion givet y(x) =(x+1)^-2

hvad jeg er kommet frem til er at jeg skal bruge denne formel;

x/y(x) * (delta(y)/(delta(x)) , altså

 

(x/(x+1)^-2)*(delta y)/(delta x)

men jeg er gået lidt i stå mht udførelsen af ovenstående.

 

mvh

 

Karsten

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. oktober 2011 af emul0c

Har du nogle tal opgivet? :-)


Svar #2
06. oktober 2011 af honeycup (Slettet)

nej desværre, det jeg har skrevet i oplægget er alt jeg har at arbejde med


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. oktober 2011 af Walras

#1 Makroøkonomer bliver I ikke på CBS. ;)

#0 Du skal benytte 

εx=x/y(x)*dy(x)/dx,

så specifikt ud fra den givne funktion, har du, at

εx=x/(x+1)-2*(-2(x+1)-3)=-2x/(x+1)


Svar #4
06. oktober 2011 af honeycup (Slettet)

#3 tak for dit svar - er det fordi min efterspørgselsfunktion ikke er lineær at jeg skal benytte den formel ? 

Så kan jeg også nemt bestemme prisen for εp= -1. Er det desuden rigtigt forstået at hvis prisen stiger , vokser priselasticiteten så også. ?

 


Brugbart svar (2)

Svar #5
06. oktober 2011 af Walras

Det er den matematiske definition på priselasticiteten. Du bruger den også til lineære efterspørgselskurver.

Hvis du vil vide, hvad der sker med priselasticiteten, når prisen stiger, må du forsøge at differentiere. Idet

x/dx=(-2(x+1)+2x)/(x+1)2=-2(x+1-x)/(x+1)2=-2/(x+1)2<0, x≠-1,

har du sådan set, at priselasticiteten mindskes, når prisen stiger. Men du har ret i, at den numeriske værdi af priselasticiteten vokser, når prisen stiger. Måske er det den, du tænker på, for økonomer arbejder oftest med den numeriske værdi, idet minusset er underforstået. 


Svar #6
06. oktober 2011 af honeycup (Slettet)

Jeg tror faktisk bare opgaven vil have mig til at fortææle hvad der sker med ε , for x > 1, umiddelbart ligner det at ε bliver mindre (ja numerisk) - altså den bevæger sig tættere på nul


Brugbart svar (2)

Svar #7
06. oktober 2011 af Walras

x| vokser i x. Hvis du øger x, øges den numeriske priselasticitet også. 

x|=|-2x/(x+1)|

Indsæt x=1, da

x|=|-2*1/(1+1)|=2/2=1

Indsæt x=2, da

x|=|-2*2/(2+1)|=4/3>1

Men den ikke-numeriske priselasticitet mindskes i x. Begge bevæger de sig væk fra 0.


Svar #8
06. oktober 2011 af honeycup (Slettet)

jeg takker, efter du differentierede , kiggede jeg på det udtryk ( -2/(x+1)^2) . men det andet giver også bedre mening.


Brugbart svar (2)

Svar #9
06. oktober 2011 af emul0c

#3

Hvis jeg ville have været makroøkonom havde jeg også valgt KU jo ;-)
Men da jeg ikke kunne se #0's niveau var det meget relevant at spørge om der var nogle tal inkluderet - mange har det jo med kun at opgive 1/3 af deres opgave :-)


Skriv et svar til: priselasticiteten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.