Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Prisdifferentiering

31. oktober 2011 af Slackie (Slettet)

Jeg har en opgave - som jeg er lidt usikker på, hvordan jeg skal angribe.
Det er specielt den del - der handler om eksport der giver lidt problemer

/Mvh - Slackie

Engholm A/S arbejder på udvikling og introduktion af en produktvariant benævnt ”Engdal”.
Det forventes, at produktet skal introduceres på det danske marked hvor markedsforholdene  forventes at kunne udtrykkes som:

p= -2x + 2.000

hvor p er prisen  i kr. pr. stk. og x er den forventede afsætning pr. stk. pr. år.

De variable produktionsomkostninger er undersøgt og er bestemt  ved ligningen:

VO = 0,125x2 + 300x
(I bilag 3 er angivet tabelværdier).

I forbindelse med produktudviklingen er der allerede anvendt 100.000 kr.
Pga. begrænset maskinkapacitet er der en kapacitetsbegrænsning på 900 stk.

4.1. Bestem den optimale pris og afsætning ved introduktionen samt det forventede årlige dækningsbidrag.

Markedsføringsafdelingen har lavet en mindre markedsanalyse på det belgiske marked. Resul-tatet af denne undersøgelse viser, at såfremt prisen for produktet ”Engdal” sættes til 1.000 kr. pr. stk., vil der kunne afsættes op til 600 stk. pr. år.

4.2. Bestem optimal pris og afsætning samt det årlige dækningsbidrag når der forudsættes at betingelserne for prisdifferentiering er opfyldt.


Svar #1
31. oktober 2011 af Slackie (Slettet)

Jeg har regnet resultatet ud ... jeg ved bare ikke, hvordan jeg skal løse opgaven "rigtigt"

AfsætningDk =300
AfsætningBelgien= 600
DB Dk = 318.750
DB Belgien = 375.000
Db ialt = 693.750


Skriv et svar til: Prisdifferentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.