Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)
Alkohol gæring, hjælp.
Jeg sejler lidt vedrørende et sprøgsmål vi har fået i NV.
Forklar hvorledes man kvantitativt kan følge gæringsprocessen med henblik på bestemmelse af processens effektivitet og mængden af forbrugt kulhydrat og produceret ethanol og carbondioxid.
Redegør for forhold, som er af betydning for gæringsprocessen.
Ville være stor hjælp (:
Svar #1
10. november 2011 af mathon
hvis gæringsrummet er lukket i kontakt med et U-formet stigrørsmanometer (forbundne kar)
kan den beskedne trykforøgelsen grundet udskillelsen af CO2 (g)
registreres:
gær
C6H12O6 ---> 2 C2H5OH + 2 CO2 (g)
Svar #2
10. november 2011 af mathon
...endvidere taber gæringsbeholderen i vægt,
og boble-aktiviteten kan observeres.
En flydevægt kan vise densitetsforandringen.
Svar #3
10. november 2011 af Fleakeren (Slettet)
mange tak (: , ved ikke om du er frisk på et sidste spørgsmål (: ?
Skriv et svar til: Alkohol gæring, hjælp.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.