Studievejledning

psykologi OG jura???

14. november 2011 af averoma24 (Slettet)
Hej Kan man ikke på en eller anden måde blande psykologi og jura på universitetet?? Eller er der et fag som indeholder lidt af hvert??? :)

Brugbart svar (2)

Svar #1
14. november 2011 af Gandolph (Slettet)

Du kan vel have jura som hovedfag og psykologi som sidefag.


Svar #2
14. november 2011 af averoma24 (Slettet)

Kan man godt det? DET KUNNE VÆRE FEDT

 


Brugbart svar (3)

Svar #3
14. november 2011 af Malthe_karlsson (Slettet)

Hej.

Jeg tror ikke, at en BA i jura er adgangsgivnde til kandidatuddannelsen i psykologi eller den anden vej rundt.

Uanset om det, i praksis, kan lade sig gøre, så vil en fagkombination imellem jura og psykologi være en meget mærkelig uddannelse; du vil næppe kunne få arbejde som advokatfuldmægtig, du vil få svært ved at arbejde professionelt med psykologien og du vil få svært ved at undervise (da det, i praksis, kræver en fagkombination bestående af 2 fag, som anvendes på gymnasiet). Jeg vil dog ikke udelukke, at det kan lade sig gøre, hvis du underviser på HHX, selvom jeg tror, at undervisere i de semi-juridiske fag er uddannet på handelshøjskolen.

Hvis du leder efter én uddannelse, som indeholder både psykologiske og juridiske elementer, vil jeg anbefalde dig at se nærmere på uddannelsen til socialrådgiver. Det er ganske vist ikke en universitetsuddannelse, men valget er oplagt, hvis du interesserer dig både for jura og psykologi.

Du kan læse mere her.

Held og lykke.


Svar #4
14. november 2011 af averoma24 (Slettet)

Det var også det jeg var bange for, at man vil ende med en uddannelse man ikke rigtig ville kunne bruge til noget.

Socialrådgiver er ikke rigtig noget for meget, jeg kan bedre lide at fordybe mig i det "faglige" derfor kunne jeg tænke mig en lang videregående uddannelse

Men mange tak for svar :-)

 


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. november 2011 af Roman Garcia

Du vil ikke kunne tage jura som hovedfag og psykologi som sidefag. Jura er en 5 årig uddannelse uden side- eller supplereingsfag.

Det man kan gøre er at tage jura og så på kandidatdelen lægge vægt på fag der angår retspsykologien. Retspsykologi er en juridisk diciplin, hvor man kan tage en række fag.

Man kan også tage psykologi og derudover tage en række juridiske fag. F.eks. på åben uddannelse eller lignende.

Du kan godt bruge en juridisk uddannelse, hvor du har lagt vægt på retspsykologien, men det er nok smart at kombinere det med andre fag. F.eks. strafferet - her spiller retspsykologien en stor rolle, og hvis du tager en række strafferetlige fag sammen med retspsykologiske fag, så vil du have fine muligheder for at arbejde som anklager ved de forskellige politikredse.


Skriv et svar til: psykologi OG jura???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.