Samfundsfag

SRP KRISE!!!

22. november 2011 af mllarsen (Slettet)

Hej allesammen!
Jeg har ramt srp krisen. Vi starter opgave skrivningen d.7/12, og mit emne er stadig uhyggelig bredt.

Jeg skriver i historie og samfundsfag med international politik som det overordede emne. Jeg vil gerne skrive om EU og hvordan organisationen markerer sig på den internationale front, hvor effektiv (eller ineffektivt) beslutningsprocessen er og hvilken betydning EU får for den fremtidige verdens orden.

Jeg skal selv give mine vejledere ideer til, hvordan min problemformulering skal se ud. Har i nogle gode ideer eller tanker til problemformuleringer, teoretikere, tekster eller lignende?

Mange håbefulde hilsener herfra


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. november 2011 af Andyks (Slettet)

Hej!

Du kan evt. kigge på COP-15, og analysere om EU talte med én stemme, som man siger. Altså undersøge om alle landene var enige i et bestemt mål, eller om de var uenige indbyrdes. En anden mulighed er at kigge på de forskellige Eurolandes engagement i f.eks. Irak, Afghanistan eller Libyen, og undersøge hvor uenige medlemslandene faktisk var. Der går en sjov historie på mit studie, om at den amerikanske udenrigsminister Henry Kissinger engang spurgte: Hvem skal jeg ringe til, hvis jeg vil tale med Europa. (Joken er sjov fordi der dengang var ligeså mange holdninger som der var lande - noget der stadig gør sig gældende i dag).
Med den seneste traktat har EU fået en "udenrigsminister" (dog ikke med samme beføjelser som vi kender det herhjemme fra), Lady Catherine Ashton, så en mulighed er også at lave en uddybende diskussion/vurdering af hvorvidt det vil styrke EUs internationale gennemslagskraft at vi har en koordinerende person til udenrigspolitiske anliggender, og hvis der skal meget kød på kan du også undersøge om hun faktisk har haft den ønskede effekt.

Opsummering af muligheder:
- Enighed/uenighed blandt EUROlande i internationale spørgsmål, f.eks. krigen i Afghanistan/Irak/Libyen eller COP15
- Analyse af udnævnelsen af Catherine Ashton som højrepræsentant for udenrigspolitiske anliggender, og en diskussion/vurdering af, om udnævnelsen har haft den ønskede effekt.

Vend endelig tilbage, hvis du er forvirret/mangler mere inspiration

/Andy


Skriv et svar til: SRP KRISE!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.