Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Mikroøkonomi - boganbefaling

24. november 2011 af pleione (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey,

er der nogen der kan anbefale en GOD bog om mikro-økonomi. Jeg har "Microeconomics" (på tysk) af Pindyck og Rubinfeld, og vil gerne finde en tilsvarende god - og meget gerne på dansk. Blandt andet hvor elasticitet bliver grundigt gennemgået. Har kigget i "Mikroøkonomi - videregående uddannelser" af Biede, Kjær og Vibe-Pedersen. Den er ikke god nok.

Så en eller anden - please hjælp :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. november 2011 af Walras

Hvad er du ude efter for en type af bøger? Skal de være meget matematiske eller skal de skabe større klarhed over den økonomiske intuition? 

Du finder sjældent noget relevant på dansk. De dygtigste professorer skriver deres bøger på engelsk, så de kan sælges på et større marked. Klassikeren i mikroøkonomi er nok Hal Varians Intermediate Microeconomics - a modern approach, men den indeholder ikke meget matematik. Til gengæld er alt intuition udpenslet, og der er rigeligt med figurer. 


Svar #2
24. november 2011 af pleione (Slettet)

Det er mere økonomiske bøger, jeg er på udkig efter. Jeg ville gerne finde noget, der er oversat til dansk. Jeg læser i Tyskland, men skal skrive eksamen på dansk. Og jeg mangler en masse begreber på dansk nu, for har jo læst dem på tysk. Derfor er jeg ikke så begejstret for at gå ombord på engelsk, selv om det er nemmere at forstå end Tysk.

Jeg er godt klar over, at det godt kunne blive et problem at finde nogle ordentlige bøger på dansk. Jeg havde alligevel håbet, der fandtes noget. Skrevet af en professor til sine egne studerende eventuelt....

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. november 2011 af Walras

Jeg vil tro, at det bliver svært at finde, desværre. I hvert tilfælde hvis det skal være bøger, der har niveau til at kunne bruges på nationaløkonomi-studierne. Er begreberne svære at oversætte da?


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. november 2011 af Walras

Hvis du meget gerne vil have noget, der minder om, bør du nok skrive en mail til en af underviserne i mikroøkonomi. De skal nok have lavet nogle slides, der forklarer om pensum, hvor du så kan se begreberne. Dem vil de garanteret gerne sende dig. Jeg ville gerne sende dig dem, som vi har fået igennem tiden, men forelæseren i mikroøkonomi på Københavns Universitet er desværre ikke kendt for sine lækre slides men derimod i stedet en energisk undervisning. Det er dog lidt svært at give videre. Find derfor eventuelt ud af, hvem der underviser i begyndene mikroøkonomi på AU eller SDU.


Svar #5
25. november 2011 af pleione (Slettet)

Ok du skal i hvert fald have tak for dine svar. Det er mere det med at tyskerne har det med at oversætte alt, hvor vi på dansk har mange engelske begreber. Derfor kan det blive nogle sjove udtryk, når man så oversætter fra tysk til dansk, hvis det ikke lige bliver kaldt det sammen ;-) Jeg vil prøve at finde en forelæser med nogle geniale slides. Det er en god ide. God weekend.

Brugbart svar (2)

Svar #6
27. november 2011 af Zalam (Slettet)

Hvis det absoult skal være dansk kan du kigge på følgende kompendium:

"Aspiri, compendium i Mikroøkonomi".

De er generelt af fornuftigt kvalitet, men fokus er meget på det praktiske. Så hvis det er den dybdegående teori du søger kommer de hurtigt til kort.

Ellers ved jeg de bruger: Perloff, Microeconomics theory with applications in calculaus på SDU. Men de er heller ikke kendt for at bruge slides. Det er primært tavle.


Skriv et svar til: Mikroøkonomi - boganbefaling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.