Latin

Syntaks

03. december 2011 af drejer123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har lidt problemer med den syntaktiske analyser af tre sætninger (har dog fundet ud af noget)..

Quam dulcis sit libertas, breviter proloquar

Quam ved jeg ikke hvad er, dulcis ved jeg ikke hvad er, sit er umiddelbart verballed og libertas er umiddelbart subjekt. Breviter er umiddelbart direkte objekt og proloquar er umiddelbart verballed med implicit subjekt.

Ego, qui sum longe fortior, pereo fame

Ego pereo fame er hovedsætningen, medens qui sum longe fortior er ledsætningen. Ego er subjekt, pereo er verballed og fame er adverbialled. qui er subjekt, sum er vaballed, longe fortior er direkte objekt

"...,eadem est condicio tibi, praestane domino si par officium potes."

Her ved jeg ikke noget af delene..

 

Håber i kan hjælpe.. :D


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. december 2011 af jbmm (Slettet)

Her er mit bud på analyse- og oversættelseshjælp:
 

Quam dulcis (subjektsprædikat) sit(verbal) libertas(subjekt), breviter(adv.) proloquar(verbal)

quam = hvor, sikke (adverbium)
dulcis = sød (adjektiv, nominativ, fem.)
sit = er/må være (3.person præsens, konjunktiv)
libertas = frihed/friheden (nominativ, fem.)
breviter = kort (adverbium)
proloquar = jeg siger/fortæller (deponent verbum)

Ego, qui sum longe fortior(subjekt), pereo(verbal) fame(adverbial)

jeg som er langt stærkere, går til grunde af sult


Skriv et svar til: Syntaks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.