Latin

Løs ligningen

17. april 2021 af Basil3000 - Niveau: A-niveau

Beder venligst om noget hjælp til at løs ligningen

sin(x) = \sqrt{3} * cos(x) for x \epsilon ] \frac{\pi }{2} ; \frac{3\pi }{2}[


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2021 af mathon

                   \begin{array}{lllll}\\&& \tan(x)=\sqrt{3}\\\\&& x=\tan^{-1}(\sqrt{3}+\pi)=1.0472+\pi=4.18879 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2021 af Eksperimentalfysikeren

En løsnig til ligningen:

tan(x) = \sqrt{3}

er x = π/3. Da den ligger udenfor de givne interval, adderes π, som giver 4π/3.


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.