Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP HIV's udviklling i USA, hvordan finder jeg kontaktraten og removal rate?

04. december 2011 af ettem givreb (Slettet) - Niveau: A-niveau

SRP - HIV's udviklling i USA beskrevet vha. SIR-modellen, hvordan finder jeg kontaktraten og removal rate?

 

Hej alle (:

 

Jeg skal til at skrive SRP, og skal skrive om HIV's matematiske udvikling i USA - jeg skal beskrive den vha. SIR-modellen, men er desværre gået lidt i stå, når jeg skal opstille den. Jeg skal fitte de to parametre kontaktraten, a og removal rate, c, således at det, der bliver udregnet i Excel stemmer overens med de data, jeg har. Jeg har prøvet mig lidt frem ved at indsætte forskellige talværdier for a og c, men er ikke kommet frem til noget brugbart resultat. Det virker heller ikke som den rigtige metode og i hvert fald ikke særlig naturvidenskabeligt, er der en anden måde man kan finde frem til a og c på?

De tre ligninger for S', I' og R' er:

S'(t)=-aS(t)I(t)/N, hvor N er den samlede befolkning

I'(t)=aS(t)I(t)/N-cI(t)

R'(t)=cI(t)

 

Jeg kender vha. Eulers metode ligningerne for hhv. S(t) og I(t):

S(t)=S'(t)*dt+S(t), hvor +S(t) er det foregående resultat for S(t) lagt til

I(t)=I'(t)*dt+I(t), hvor +I(t) er det foregående resultat for I(t) lagt til

 

Mvh. Mette.


Skriv et svar til: SRP HIV's udviklling i USA, hvordan finder jeg kontaktraten og removal rate?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.