Studievejledning

Træt, træt, træt!

20. december 2011 af vvcbm (Slettet)

Hej alle sammen :-)

Jeg går i 9'ende klasse, og jeg er egentlig overordnet set glad nok for skolen. Jeg ligger meget middelmådigt fagligt, men jeg får gode karakterer i f.eks standpunkt. Lige for tiden har jeg dog enormt svært ved at finde motivationen til noget som helst, og jeg er TRÆT af skolen. Jeg ved godt at jeg snart er færdig med folkeskolen, og at gymnasiet bliver noget helt andet. Jeg glæder mig faktisk til at starte på gym., og er slet ikke nervøs :-) Jeg finder det bare så "dræbende" at tænke på endnu flere år med kedelige lokaler, usle kopi-ark, søvndyssende undervisning, og til tider (undskyld!), rimelig intetsigende lærere. Jeg orker nærmest ikke mine lektier, dog laver jeg dem ALTID. Jeg synes mit værelse flyder med lektier, papirer og bøger, og det hænger mig langt ud af halsen !!

Jeg er bare så træt af det hele "skolesystemet", det er ikke folkeskolen som sådan, men mere det at gå i skole. Er der nogle af jer, der ved hvad jeg mener ?? Hvad har i gjort, hvis i har haft det på samme måde ?? :-)

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. december 2011 af QuodEratDemonstrandum (Slettet)

Det lyder som om du kunne få brug for nogle flere fritidsaktiviteter end du allerede har.. men ja jeg ved egentlig godt hvad du mener.. 

gør som de pros, vend dig til det! :)


Svar #2
20. december 2011 af vvcbm (Slettet)

Hahaha, you got it! :-)

Ej, det er faktisk ikke fordi jeg ikke kan lide at have travlt og lære noget, osv.. Det er bare hele "skolen" som sådan, fyldt med intetsigende timer med enten tavleundervisning eller en dødssyg film, og så, i hvert fald for mit vedkommende, ikke ret mange lærere der virker inspirerende eller som om de ønsker at eleverne faktisk skal fange interesse for det de stå og taler om! Kun en af mine lærere har forstået det, ifølge mit hoved; "Ansvar for egen læring", yes :-D


Brugbart svar (2)

Svar #3
20. december 2011 af CookieXXD

#2

Jeg har været i brobygning flere gange, i flere forskellige gymnasier og der er lærerne lidt mere fangende. Det er sådan at man gerne vil følge med i undervisningen; læreren er i godt humør, laver sjov og så er læreren ikke er en lærer, men snarer en ven eller kammerat. Det kan være, at det kun er lærerne i folkeskolen, som er ret "intetsigende" - som du kalder det - måske vil det ændre sig i løbet af gymnasietiden, hvor du ligesom kan starte på en ny.

---
Mvh.
CookieXXD


Brugbart svar (2)

Svar #4
20. december 2011 af hej2010

#0

Hejsa blabla

Jeg har haft sådan en periode hvor jeg virkelig var træt af skole det var især i 8.-9. klasse.. Min skole var en privat skole og gik mega meget op i eksamen, lektier, projekter, fremlæggelser osv. osv. osv. nu går jeg på gymnasium og er mega glad for det.

Da jeg var så stresset, tænkte jeg hele tiden ''det skal nok komme over'' tålmodighed..

Faktisk har min lærer selv sagt til mig eller til hele klassen at hvis du/i ikke har lyst til at lave lektier så skal du/i ikke starte på det, fordi lige meget hvad du laver kommer ikke ind i dit hjerne, og du kan ikke forstå noget på den tidspunkt, men lav dine lektier efter et par timer, altså lav pauser og spis noget eller hyg dig, og når du føler dig godt igen, så lav dine lektier.

men tiden den går stærk, alt skal nok komme over på et tidspunkt, og du kommer til at se dig selv, som det du er uddannet til.. 

p.s. på gymnasiet kommer du til at opleve en masse andre ting.. der bliver holdt fester, klubber og konkurencer

lektiecafer med hygge.. det bliver noget helt andet.. så tålmodighed, tålmodighed og tålmodighed :D

Venlig Hilsen

Pink Panther

 


Svar #5
20. december 2011 af vvcbm (Slettet)

#2 - Ja, det har du nok helt ret i :-)

Det er bare hver gang vi skal gennemgå lektier, bruger vi SÅ lang tid på det, og det er hver evig eneste dag!! 


Brugbart svar (2)

Svar #6
20. december 2011 af QuodEratDemonstrandum (Slettet)

det lyder en smuule modsigende det der med at de ikke prøver at gøre det interessant, men derimod burde lave lektioner under din  "ansvar for egen lærings" filosofi :D.. men i gymnasiet tænker alle bare det er dit ansvar da du er gammel nok- om du så synes det er ærgeligt fordi de er ligeglade med hvor kedeligt det er, eller om du så synes det er nice.

der er mange der sidder og spiller tetris og andet gøgl på face imens timen kører med "fuldt drøn"

 

generalt er det 100 gange federe end folkeren både i form af sjovere folk, og mere motivation for læring for de fleste. så glæd dig .. jeg orkede skam heller ikke folkeren dengang


Svar #7
20. december 2011 af vvcbm (Slettet)

Jeg glæder mig også, lyder fedt! :-)

Haha, ja, kunne godt liiige høre at det var lidt selvmodsigende, jeg mente egentlig bare at nogle gange virker lærene som om de ikke "gider" undervise, fik bare skrevet det lidt forkert!

God aften, og god jul :-)


Brugbart svar (2)

Svar #8
20. december 2011 af jordbærtærten (Slettet)

Man kan nok aldrig blive stillet helt tilfreds med alting :)

Man kan jo dele ens forhold til fagene op i en slags tre-deling:

 

Ens interesse for faget

Det stof der gennemgås

Den måde det gennemgås på

 

Ens skole-villighed/træthed er et slags samspil mellem de tre dele. Hvis alle tre peger i negativ retning, så er resultatet derefter. Hvis man kan se, hvad det præcis er der gør en træt, så vil man også kunne se, hvilke muligheder man har for at ændre på det, og hvis man ikke kan ændre på det, hvad man så kan ændre på så det hele samlet set kan gøres positivt...... see my point?


Brugbart svar (2)

Svar #9
21. december 2011 af Anne1241

Tag dig et års pause, inden du begynder på gym. Det skal nok motivere dig efter et årstid, når du indser i virkeligheden at du har noget at tag dig til i det forløb. Men udover det, så er jeg sku' helt enig med dig i det du siger, er sku' også skole træt, atter gange magter jeg ikke at lave lektier, og bare improsvisere mig igennem. Men jeg synes virkelig at du skal overveje det med et årspause... :P 


Brugbart svar (2)

Svar #10
24. december 2011 af Christina1995

jeg havde det PRÆCIS på samme måde i 9. klasse, og det var VIRKELIG slemt... Især efter januar, jeg kunne bare mærke at jeg ikke "orkede" mere... jeg magtede bare ikke skolen og lærerne, jeg lå RIMELIG højt i karakter, både skrift. og mundtl. I mine afleveringer, i ALLE fag, fik jeg aldrig under 10... fik kun 10-12.. :-) (jeg var heldig)
og på standspunkt fik jeg ikke under 7, havde flest 10 og 12 taller... Jeg var optaget på gym og jeg var over egnet.. bla bla bla osv. men jeg pjækkede sindsygt lige efter juleferien.. jeg var virkelig skoletræt og vinterdepri.. jeg vidste godt at jeg var optaget, og glædet mig til gym.. men pis*ede på folkeskolen.. jeg havde meget, meget fravær, men mine forældre var ligeglade, så jeg pjækkede og blev hjemme sårn rimelig tit.. de var ligeglade, fordi de vidste godt det ikke skadet mine karakter og jeg var jo optaget.. på en uge havde jeg 3 dage hvor jeg var hjemme, tog kun i skole 2 dage.. andre gange 3 dage, hehe jeg mødte tit senere i skole og tog tidligere hjem.. Men min ynglingslærer vidste godt at jeg var ved at blive træt og sagde ingenting til mig. han vidste godt at jeg havde for noget "tid"..
 jeg nød at være hjemme og slappe af... tit læste jeg lidt til eksamener, men dem frygtede jeg slet ikke :-) fik 12, 10 og 7 til afgangseksamener... I hele min folkeskolegang har jeg slet ikke deltaget til emneugerne, altså de uger hvor man laver noget kreativt. jeg synes at det var spild af tid.. jeg tog altid på ferie rundt omkring i DK og SV. HEHE 
Jeg er glad for at jeg "holdte" fri når jeg havde lyst.. Det gav mig lyst til at tage i skole hver eneste dag, på gym... jeg har under 1% fravær. jeg er stolt af mig selv :-) min mat lærer var lidt efter mig, og sagde at det var MÆRKELIGT at jeg var optaget på gym.... det var klamt, da hun selv havde givet mig 12... LOL.. jeg valgte bare at grine og hende og sige at "du har jo selv givet mig 12 i dit fag" .. så blev hun lidt flov og gik væk fra mig :-) min studievejleder var den bedste :-)
 


Brugbart svar (2)

Svar #11
24. december 2011 af Christina1995

der står godt nok at jeg går i 10. klasse på min profil, men det er en fejl :-) og kan ik engang lave det om -.- Jeg går i 1.g :-)


Brugbart svar (2)

Svar #12
24. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du kan ændre i din profil ved at vælge "Indstillinger / Ref profil" i menuen øverst til højre.


Skriv et svar til: Træt, træt, træt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.