Kemi

11-13-tips til kemieksamen c-niveau

12. juni 2005 af Tordentarm (Slettet)
Hej! Skal op til kemieksamen i morgen, og synes jeg har godt tjek på stoffet. Er der nogen, der har gode tips/fagområder/ideer man kunne komme ind på til, hvordan man kunne hæve karakteren end ekstra tand til de 11-13 stykker?

Desuden har jeg lige to ting, jeg ikke forstår:
Hvorfor kan der ikke opløses meget af et ikke-polært stof i et polært stof (fx brom og vand)?
Hvorfor hører elektroner sammen i elektronpar - logisk burde de da rotere om kernen med så stor afstand som muligt fra hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2005 af Katty (Slettet)

Lav eksaminationen som en almindelig undervisningssituation, dvs. brug ikke noter.

Svar #2
12. juni 2005 af Tordentarm (Slettet)

Det var ikke fandens mange svar. Slet ikke nogen der har noget viden at give af?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2005 af Garfield (Slettet)

Hvis du kan dit stof og lader være med, at fucke i det til eksamen, så skal det nok gå...

Du kan også valse ind med to checks a hver 10.000,- det hjælper nok også...

Hvis du nu selv skal svare på dit yderst intelligente spørgsmål, hva vil du så tro der skal til????!

varm karma
Lasse

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2005 af frodo (Slettet)

et polært og ikke polært stof, vil ikke kunne blandes, da der sker en elektrostatisk frastødning
Derfor kun polær med polær, og upolær med upolær

elektronerne hører sammen i par, pga. begrebet "orbitaler", som er en kvantemekanisk beregning. Disse orbitaler kan kun rumme 2 elektroner, da en elektron kun kan spinne op og ned (sammenlign med rotation af jorden). Vi må aldrig have elektroner med samme kvantetal, og kvantetallet er bl.a. udtryk for orbitalerne, og spinnet. Dvs, at hvis vi har 3 elektroner i samme orbital, er det eneste kvantetal, der kan ændres er spinkvantetallet, og da der kun er to muligheder for dette, går det ikke, at der er tre, da 2 elektroner da vil få alle kvantetal ens.


Der var da lidt du kan bidrage med ekstra ;D

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2005 af KemiKasper (Slettet)

Tænk evt. fysisk på det: Når en ladning roterer danner den et magnetfelt. Hvis to ladninger roterer op henholdsvis ned vil de dannes magnetfelter med modsatte poler. Ergo er nordpolen på den ene magnet (elektron) være tæt på sydpolen på den anden og omvendt. Hvis de begge roterede den samme vej ville begge nordpole være tæt på hinanden og der ville ske en frastødning. Imidlertid er denne beskrivelse lidt "vandet" i virkelighedens verden.
Som sagt i #4 karakteriseres elektronstrukturerne ved Schrödinger-ligningen. Kvadratet på den numeriske værdi af bølgefunktionen er en sandsynlighed. Der er flere løsninger til Schödinger-ligning (der pga. sin kompleksitet normalt må løses vha. numeriske metoder). Disse løsninger er karakteriseret af 3 kvantetal: Hovedkvantetallet (det du kender som "skal"), bikvantetallet (angiver "orbitaltypen") samt det magnetiske kvantetal der (vist nok..) angiver hældningen af orbitalen i et magnetfelt. I en tilstand med 3 givne kvantetal kan der maksimalt være to elektroner. Disse er karakteriseret ved et spinkvantetal som for elektroner er +/- 0,5. "I et atom har ikke to elektroner samme kvantetal". Dette kaldes Pauli's udelukkelsesprincip efter en af de helt store indenfor udformningen af kvanteteorien: Wolfgang Pauli.

Skriv et svar til: 11-13-tips til kemieksamen c-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.