Studievalg og videregående studie

Psykologi som valgfag på HTX?

05. januar 2012 af YoungSlowy (Slettet)

Hej

Kan man vælge psykologi som valgfag på HTX? Hvis ja, hvilket niveau da? Kom gerne med et link.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2012 af ThymsB (Slettet)

Det kommer helt og holdent an på din skole. Det er muligt at de gør det, men også muligt at de ikke gør. Det bestemmer de sådan set selv. Hvis de gør, vil du naturligvis blive gjort opmærksom på det, via listen ver valgfag i det kommende skoleår. 


Svar #2
05. januar 2012 af YoungSlowy (Slettet)

Jeg har lige tjekket de valgfag inde på Lectio. Der står desværre "Psykologi c". Er det kun et år? For så får jeg ikke rigtig noget ud af det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. januar 2012 af MarieElgaard (Slettet)

Det er jo nok, i sagens natur, ret begrænset hvad du 'får ud af det' på gymnasieniveau i det hele taget.

De fleste fag, og i særdeleshed videnskabelige fag, er meget simplificeret både på A, B, og C-niveau.

Hvis du vil have noget seriøst ud af det, med hvilket jeg mener fagpsykologisk indsigt, så må du studere det på egen hånd i din fritid og bruge dit selvstudium som supplement til undervisningen. Du skal dog være opmærksom på, at du - såfremt du er dygtig - hurtigt overhaler din lærer.

Det er jo sådan, at gymnasielærere ofte har læst 2 fag på universitetet (hovedfag (3 år) + sidefag(2 år)) og derfor er deres faglige viden inden ét bestemt videnskabeligt felt ofte ret begrænset. Du kan sagtens komme ud for, at din lærer reelt kun har læst psykologi i 2 år. Af samme grund er den mærkelige form for autoritet, der ofte tilskrives gymnasielærere helt eller delvist ubegrundet, hvad angår videnskabelig - eller faglig - indsigt.  

 

Summa summarum, det eneste du reelt kan få ud af det, er, at din karakter i Psykologi A vægter mere end Psykologi C og at du derfor kan få et bedre snit, såfremt du er skarp til psykologi. Hvis det er selve psykologien, du er interesseret i, så skal du i gang på egen hånd.


Svar #4
05. januar 2012 af YoungSlowy (Slettet)

#3

Enig. Jeg er ret interesseret i psykologi. Har du nogle råd til, hvordan jeg skal begynde med mit selvstudie? Eventuelt nogle gode begynderbøger jeg burde lede efter?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. januar 2012 af MaibritG

På gymnasieniveau (HTX) plejer psykologi at være et valgfag (på min linje med kommunikation/IT A og Engelsk A, var faget dog obligatorisk på C-niveau) på enten C eller B-niveau. Hvis du ønsker, at udvide din horisont, kunne du f.eks. finde ud af hvilke bøger, der bruges på 1. og 2. semesters psykologi. Mit svar er naturligvis influeret af, at du har en grundlæggende viden om psykologi.

Mangler du det, vil jeg undersøge hvilke bøger, der anvendes i forbindelse med valgfaget og så starte med dem.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #6
06. januar 2012 af YoungSlowy (Slettet)

#5

Hej Maibrit

Hvor skal jeg begynde med at lede efter de bøger?


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. januar 2012 af MaibritG

De grundlæggende bøger, kan du spørge din skoles bibliotektet om, mens du kan finde litteratur anvendt i psykologiundervisningen v. SDU i Odense her: http://www.sdu.dk/Information_til/Studerende_ved_SDU/Din_uddannelse/Bachelor/Psykologi_bachelor/Uddannelsens_opbygning/Studieguider

Modul B01 indeholder eksempelvis følgende litteratur:

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #8
06. januar 2012 af YoungSlowy (Slettet)

#7

Tak, jeg kigger på det, når jeg får tid.


Skriv et svar til: Psykologi som valgfag på HTX?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.